Поєднання м’яса та картоплі знайоме всім як ідеальне. Коренеплід виступає відмінним гарніром саме тому, що вбирає м’ясний аромат і сік, при цьому володіючи дуже делікатним смаком. Знаючи це, можна використати цю особливість для того, щоб надати м’ясний смак картопляній основі.
Ось що нам знадобиться:
Картопля – 2 кг
Сало – 200 г
М’ясо – 300 г
Манка – 50 г
Часник – 4 зуб.
Цибуля – 2 шт.
Сіль за смаком
Чорний перець (мелений) – за смаком
Молоко – 50 мл
Кишки – 2 шт.
Приправа для картоплі – 1 ст. л.
Покроковий рецепт приготування страви:
М’ясо та сало наріжте на невеликі кубики. Також на дрібні кубики наріжте цибулини та обсмажте разом із м’ясом та салом до рум’янцю на сковороді. Посолити і поперчити за смаком.
Очищену та промиту картоплю натріть на великій тертці, змішайте з усіма спеціями, молоком, манкою та м’ясною засмажкою. Дайте постояти 10 хвилин.
Отриманою масою начиніть кишки чи їстівну оболонку для ковбаси. Надійно зав’яжіть і викладіть на лист. Запікайте 40 хвилин при 180 градусах. Готово!
Запікають такі ковбаски зазвичай у духовці, але, якщо у вас є така можливість, спробуйте приготувати їх на грилі. Тоді їх важко відрізнити від магазинних. Вони будуть набагато смачніші за соєві (до речі, соєві і зовсім за смаком не схожі на м’ясо).
Джерело