Домашня наливка за 1 день: бруснична або вишнева
Цей рецепт я знайшла у записничку моєї бабусі, там було написано “поставити ягоди в піч після хлібів, щоб томилися”. Я дуже люблю і брусницю і вишню, тому цікаво було адаптувати рецепт та записати у сучасному варіанті. Підкупив він мене тим, що не треба чекати місяцями, а достатньо зробити цю наливку за день до заходу.
Вперше приготувала пару пляшечок на свій день народження, а оскільки я народилася наприкінці жовтня, вирішила додати в сироп до брусничної наливки імбир та чебрець.
Я дуже рідко п’ю алкоголь, але якщо є привід, пару чарок такої наливки випиваю із задоволенням. У підсумку насамперед гості випили саме цю наливку та запитували чому так мало!
Інгредієнти:
На 1 літр
Брусниця (вишня) свіжа чи заморожена – 1 кг.
Цукор – 100 г
Вода – 350 мл.
Горілка – 400 мл.
Імбир – невеликий шматочок
Чебрець – за бажанням.
Приготування:
Ягоди висипати у велику вогнетривку скляну або металеву миску. Поставити миску з ягодами в духовку розігріту до 100 градусів на 3:00. Далі взяти велике сито і встановити його на іншу миску – акуратно перекласти ягоди в сито, для наливки знадобиться сік, який стік природним чином.
З самих ягід можна зробити варення чи ягідний соус.
Я додаю на 500 г ягід 250 г цукру і варю 10-15 хвилин.
Зварити сироп із цукру та води, нехай кипить на слабкому вогні протягом 10 хвилин.
Я додавала в сироп для брусничної наливки маленький шматочок імбиру та чебрець.
Це сироп на 2 літри наливки, тому в ньому 4 тонкі кружечки імбиру.
Головне, щоб спеції не перебили смак ягід! У вишневу наливку, я не рекомендую нічого додавати, у вишні смак дуже ніжний і самостійний, мені здається вона не вимагає жодних добавок, тому варю сироп без імбиру, а ви спробуйте на свій смак. У велику пляшку наливаю сік, який стікає природним чином, його виходить близько 300 мл. Додаю сироп і горілку її потрібно потримати за кімнатної температури – все змішую в теплому вигляді!
Змішувати можна у будь-якій послідовності
Закриваю і кілька разів перевертаю пляшку. Пляшки повинні постояти за кімнатної температури хоча б 12 годин, а краще добу.
Можна збільшити кількість соку або сиропу – міцність і солодкість ви можете регулювати на свій смак!
Ця наливка виходить не лише смачна, а й гарна.
Я люблю готувати домашні алкогольні напої – такі як наливку, вино, глінтвейн, а ви? Які Ви готуєте вдома домашні напої?
Мушу зазначити, що надмірне вживання алкоголю шкідливо для Вашого організму!