Інгредієнти:
На 2 піци (діаметр ~ 30 см)
Тісто для піци:
пшеничне борошно – 2,5 склянки
тепла вода – 1 склянка
дріжджі сухі – 7 гр.
сіль -1/2 ч. л.
цукор – 1 ч. л.
соняшникова або оливкова олія – 3 ст. л.
Соус для піци:
кетчуп або томатна паста – 4 ст. л.
часник – 4 зубчики
Начинка:
ковбаса (Салямі, шинка)
помідори – 2 шт.
печериці консервовані – 1 банка
сир (моцарелла та голландський) – 350 – 450 г.
оливки, зелень – за бажанням
Приготування:
У склянці злегка теплої води розчиняємо половина чайної ложки солі та чайну ложку цукру. Додаємо 1 пакетик сухих дріжджів (у мене 7 г). Трохи ще перемішуємо і залишаємо так на 10-15 хвилин, щоб дріжджі заробили.
Далі сюди додаємо оливкову або соняшникову олію. Починаємо потроху просівати борошно та замішуємо тісто. Як тільки все борошно додали – починаємо вимішувати тісто.
Присипаємо стіл борошном та викладаємо наше тісто. Вимішуємо його близько 10 хвилин. Найголовніше в цей час не додавати більше борошна. Вимішуємо тісто щонайменше 10 хвилин.
Далі кладемо наше тісто назад у миску і змащуємо ще трохи олією. Накриваємо плівкою чи рушником. Залишаємо так за кімнатної температури на 1 годину. За годину тісто наше підніметься.
Ще один дуже важливий момент – ставте тісто там, де справді тепло і де немає протягів. Тісто у нас має піднятися. Якщо воно не підніметься – у нас нічого не вийде.
Як готувати соус для піци:
Займемося соусом для піци. До кетчупу додаємо пропущені через прес 2 або 3 зубчики часнику. І все ретельно перемішуємо. Наш соус готовий. Соус знадобиться десь 2-2,5 ложки на одну піцу.
Як начинку для піци я використовуватиму помідори, Салямі, оливки, консервовані печериці. Печериці звичайно ж краще злити в друшляк або промокнути паперовим рушником, щоб зайва волога пішла.
Помідори ріжемо півкільцями, оливки кільцями, печериці я вже купила різані, як і Салямі. Найголовніше, щоб усі інгредієнти були нарізані тонко.
Використовуйте будь-яку начинку, яка вам подобається. Можна використовувати цибулю, болгарський перець чи курку.
Ну і звичайно сир. Я візьму 2 види сиру. Це моцареллу та голландський. Голландський натираємо на великій тертці, моцареллу можна нарізати.
Наше тісто піднялося. Обминаємо його руками. Присипаємо стіл борошном та викладаємо тісто. З цієї кількості тіста може вийти 2 або 3 піци. Все залежить від того, наскільки тонку піцу ви хочете зробити. Я поділю на 2 частини.
Поки ми працюємо з одним шматочком тіста, другий прибираємо назад у миску та накриваємо рушником. Скалку теж обвалюємо в борошні. Робимо з тіста кульку і розгортаємо в коло.
Розгортаємо тісто від середини до країв. Якщо ви хотіли тісто розділити на дві частини, то піца вийде у нас досить велика близько 30 сантиметрів діаметром.
Лист змащуємо невеликою кількістю олії і акуратно переносимо тісто. Далі змащуємо томатною пастою, залишаючи десь близько 1 сантиметра по краях. Слідом я викладаю частину моцарелли, викладаю Салямі, потім помідори та печериці.
Зверху оливки та трохи зверху посипаємо сир. Додаємо порізану петрушку або будь-яку іншу зелень. Наприклад, базилік, кріп або зелену цибулю.
Тепер відправляємо нашу піцу в заздалегідь розігріту духовку до 250 градусів на 7-10 хвилин. Все залежить від вашої духовки. Ставлю в духовку серединкою на режимі верх-вниз. Піца виходить рум’яного кольору, тоненьке тісто.