Для тіста:
- Сметана – 250 г
- Цукор – 1 ст.
- Борошно – 1,5 ст.
- Сода – 2/3 ч. л.
- Яйця – 3 шт.
- Ванільний цукор – 0,5 ч. л.
Для крему:
- Сметана – 350 г
- Цукор – 1 ст.
Приготування:
збити яйця з цукром до розчинення. Додати сметану, соду, ванілін та борошно, добре розмішати, щоб вийшло однорідне тісто без грудочок. Змастити форму маслом і вилити у неї тісто. Відправити у духовку випікатися при температурі 200°С. Готовність перевірити зубочисткою.
Для крему збити сметану з цукром. Готову випічку розрізати на коржі й промазати кремом. Верх прикрасити крихтою з печива, тертим шоколадом або фруктами – як забажається.
Через кілька годин Сметанник просочиться і можна подавати його до столу