Приготуйте солодкий перець на зиму незвичайним способом – у вигляді печеного салату з часником та зеленню. Взимку кожна баночка буде нарозхват у сім’ї! Інформує Майстерня ідей.
Ось що нам знадобиться:
2 кг солодкого перцю;
10 зубчиків часнику;
1 пучок петрушки;
100 мл оцту 9%;
100 мл соняшникової олії;
1 ч. л. солі.
Покроковий рецепт приготування страви:
Солодкий перець помийте, викладіть на лист, вистелений пергаментним папером. При температурі 250 градусів запікайте 20 хвилин.
Потім перець переверніть на інший бік, при тій ж температурі запікайте його ще 10 хвилин.
Готовий перець дістаньте з духовки та накрийте рушником до остигання. Тоді шкірка дуже легко зніметься! Також вийміть насіннєві коробочки.
Наріжте очищений перець на шматочки. Додайте сіль, нарізану петрушку, часник, влийте олію та оцет. Перемішайте, залиште на півгодини.
Розкладіть перець по сухим, чистим баночкам, прикрийте кришками. Поставте банки в каструлю, дно якої вистелено рушником. Налийте воду по плечі банок. Після закипання стерилізуйте 35 хвилин. Готовий салат із печеного перцю з часником та зеленню можна відправити на зберігання