31 Липня, 2025
Найсмачніший рецепт баклажанів, які на смак нагадують гриби. Чудова заготівля на зиму.

Найсмачніший рецепт баклажанів, які на смак нагадують гриби. Чудова заготівля на зиму.

Ми всі дуже любимо страви із баклажанами. Тому консервації з цим овочом завжди доводиться робити багато. І така закрутка дуже рятує, скажу я вам. Якщо раптом нагрянули гості, або просто у вигляді гарніру до обіднього столу – баклажани завжди виручають мене у важку хвилину. А якщо таку баночку до вечері, та ще й з картоплею пюре, то взагалі з’їдається за лічені хвилини.

Один із улюблених сімейних наших рецептів – це баклажани, які нагадують за смаком гриби. Перепробувавши багато варіантів цього рецепту, я обрала для себе найпростіший, і на мій погляд, найсмачніший. Інформує Майстерня ідей.

Для приготування баклажанів під грибочки нам знадобиться:
2 кілограми баклажанів,
10-12 зубчиків часнику,
2,5 літрів води,
0,5 пучка кропу (за смаком),
50 грамів цукру,
4 столові ложки солі
70 мілілітрів 9% оцту,
50 грам соняшникової олії.
Покроковий рецепт приготування страви:
Підготовлені та промиті баклажани потрібно очистити від шкірки та плодоніжки. Багато господинь не прибирають шкірку, але мої дітлахи не люблять цю тверду шкірку, тому я очищаю. Далі нарізаю кубиками довжиною приблизно 2 см.

Часник очищаю і тру на дрібній тертці, замість тертки можна використовувати прес.

Мию, просушую і дрібно подрібнюю кріп.

Далі готую маринад – у перелиту в каструлю воду додаю цукор, сіль та оцет і доводжу до кипіння.

Після закипання маринаду додаю до нього баклажани та варю після закипання ще 8-10 хвилин.

Через 10 хвилин додаю кріп та натертий часник до баклажанів і знову доводжу до кипіння.

У простерилізовані баночки викладаю баклажани та заливаю тим маринадом, у якому вони варилися.

Обов’язково підігріваю олію і додаю по 1 столовій ложці в кожну баночку зверху.

Закриваю банки залізними простерилізованими кришками і перевернувши догори дном накриваю чимось теплим. Після охолодження, баночки потрібно прибрати у підвал чи прохолодне місце, там вони краще зберігатимуться

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *