Ми всі дуже любимо страви із баклажанами. Тому консервації з цим овочом завжди доводиться робити багато. І така закрутка дуже рятує, скажу я вам. Якщо раптом нагрянули гості, або просто у вигляді гарніру до обіднього столу – баклажани завжди виручають мене у важку хвилину. А якщо таку баночку до вечері, та ще й з картоплею пюре, то взагалі з’їдається за лічені хвилини.
Один із улюблених сімейних наших рецептів – це баклажани, які нагадують за смаком гриби. Перепробувавши багато варіантів цього рецепту, я обрала для себе найпростіший, і на мій погляд, найсмачніший. Інформує Майстерня ідей.
Для приготування баклажанів під грибочки нам знадобиться:
2 кілограми баклажанів,
10-12 зубчиків часнику,
2,5 літрів води,
0,5 пучка кропу (за смаком),
50 грамів цукру,
4 столові ложки солі
70 мілілітрів 9% оцту,
50 грам соняшникової олії.
Покроковий рецепт приготування страви:
Підготовлені та промиті баклажани потрібно очистити від шкірки та плодоніжки. Багато господинь не прибирають шкірку, але мої дітлахи не люблять цю тверду шкірку, тому я очищаю. Далі нарізаю кубиками довжиною приблизно 2 см.
Часник очищаю і тру на дрібній тертці, замість тертки можна використовувати прес.
Мию, просушую і дрібно подрібнюю кріп.
Далі готую маринад – у перелиту в каструлю воду додаю цукор, сіль та оцет і доводжу до кипіння.
Після закипання маринаду додаю до нього баклажани та варю після закипання ще 8-10 хвилин.
Через 10 хвилин додаю кріп та натертий часник до баклажанів і знову доводжу до кипіння.
У простерилізовані баночки викладаю баклажани та заливаю тим маринадом, у якому вони варилися.
Обов’язково підігріваю олію і додаю по 1 столовій ложці в кожну баночку зверху.
Закриваю банки залізними простерилізованими кришками і перевернувши догори дном накриваю чимось теплим. Після охолодження, баночки потрібно прибрати у підвал чи прохолодне місце, там вони краще зберігатимуться