Дуже вдалий і простий рецепт помідорів по-корейськи на зиму. Супер закуска з помідорів, відірватися неможливо, це смакота. Такі помідори чудово зберігаються при кімнатній температурі.
ІНГРЕДІЄНТИ:
Помідори 2 кг
Перець болгарський 400 гр
Морква 250 гр
Цибуля 150 гр
Часник 100 гр
Перець гострий 1 шт
Петрушка 2 пучка
Коріандр горошком 1 ч. ложка
Перець чорний мелений 1 ч. ложка
Олія 100 мл
Цукор 4 ст. ложки
Сіль 2 ст. ложки
Оцет 9% 60 мл
Кулінарні рецепти
Виходить 3 банки по 1 літру
Приготування:
- Видаляємо плодоніжку та розрізаємо помідори на дві половинки. Перекладаємо помідори у велику миску.
- Моркву натираємо на корейській тертці.
- Перець нарізаємо дрібною соломкою.
- Часник пропускаємо через прес. Гострий перець нарізаємо тонкими кільцями, за бажанням насіння можна видалити.
- Додаємо до помідорів моркву, болгарський перець, гострий перець, часник. Робимо по центру заглиблення.
- Цибулю нарізаємо дрібним кубиком. Переміщаємось до плити. Наливаємо на сковороду трохи олії від загальної кількості і розігріваємо.
Обсмажуємо цибулю до легкої золотистості. Нарізаємо петрушку 2 пучки, товсті палиці краще видалити.
Цибуля підсмажилася, тепер додаємо до неї олію і нагріваємо її, не доводячи до кипіння.
- До помідорів додаємо коріандр горошком 1 чайну ложку, перець чорний мелений 1 чайну ложку, сіль 2 столові ложки, цукор 4 столові ложки.
Викладаємо цибулю з олією, висипаємо петрушку, додаємо оцет 9% 60 мл. Все акуратно перемішуємо. Під час перемішування помідори пускають сік.
Відставляємо їх маринуватись на 1 годину. Поки що приготуємо банки. За цей час помідори кілька разів перемішуємо.
- Розкладаємо помідори по стерилізованих банках. Сік, що залишився, розливаємо по банках. З цієї кількості інгредієнтів виходить 3 банки по 1 літру.
Прикриваємо стерильними кришками.
У каструлю для стерилізації на дно укладаємо рушник та встановлюємо банки. Наливаємо теплу воду по плічка банок.
Доводимо до кипіння на максимальній потужності, потім потужність плитки зменшуємо і стерилізуємо літрові банки 20 хвилин з моменту закипання води.
- Дістаємо банки з каструлі та закручуємо кришки.
Перевертаємо банки верх дном, накриваємо теплим пледом і залишаємо до охолодження