9 Липня, 2025
Найсмачніший салат «Сім овочів» на зиму — овочі, як щойно з грядки!

Найсмачніший салат «Сім овочів» на зиму — овочі, як щойно з грядки!

Цей барвистий салат не тільки тішить око, а й зберігає смак літа в кожній баночці. Овочі залишаються хрумкими та ароматними, а сам рецепт — простий і перевірений.

Інгредієнти (на 4 банки по 500 мл):

Овочі:

Огірки — 600 г

Морква — 200 г

Цибуля ріпчаста — 5 шт. (приблизно 250 г)

Помідори — 400 г

Капуста білокачанна — 400 г

Болгарський перець — 400 г

Часник — 4 зубчики

Перець чорний горошком — 8 шт.

Соняшникова олія — по 1 ст. л. у кожну банку (разом 4 ст. л.)

Для маринаду:

Вода — 1 літр

Цукор — 2 ст. л.

Сіль кам’яна — 1 ст. л.

Оцет 9% — 50 мл

Приготування:

1. Підготовка овочів

Капусту нашаткуйте тонкою соломкою.

Моркву натріть на терці для моркви по-корейськи.

Огірки наріжте кружальцями або півкільцями.

Цибулю поріжте кільцями.

Болгарський перець — тонкою соломкою.

Помідори — часточками.

Часник наріжте слайсами.

2. Формування салату в банках

На дно кожної стерильної банки викладаємо шар моркви.

Далі — огірки, щільно утрамбовуємо.

Потім — цибуля, болгарський перець, капуста та врешті — помідори.

У кожну банку додаємо:

По 2 горошини чорного перцю

Кілька слайсів часнику

По 1 ст. л. соняшникової олії

3. Приготування маринаду

У каструлі змішайте:

Воду, сіль, цукор — доведіть до кипіння.

Влийте оцет, перемішайте та зніміть з вогню.

4. Заливка та стерилізація

Гарячим маринадом залийте овочі в банках до самого верху.

Накрийте кришками без закручування.

У широку каструлю застеліть рушник, поставте банки, долийте воду до плечиків банок.

Стерилізуйте 20 хвилин після закипання води.

5. Закрутка

Закрутіть кришки, переверніть банки догори дном і тепло вкутайте (наприклад, пледом).

Після повного охолодження перенесіть у прохолодне місце для зберігання.

Порада:

Хочете трохи пікантності? Додайте в кожну банку по кружечку гострого перцю або зернинці гірчиці.

Смачного вам і щедрої зими зі смачними закрутками!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *