2 Серпня, 2025
Найсмачніші котлети із кабачків. Щиро вдячна тому, хто придумав цей рецепт.

Найсмачніші котлети із кабачків. Щиро вдячна тому, хто придумав цей рецепт.

Котлети з кабачків – це легка, смачна та корисна страва, яка ідеально підходить для повсякденного меню. Завдяки своєму нейтральному смаку кабачки легко поєднуються з різними інгредієнтами – зеленню, часником, цибулею, сиром, яйцями та навіть манкою чи вівсянкою. Такі котлети виходять ніжними всередині, з хрумкою рум’яною скоринкою зовні, і можуть бути як самостійною стравою, так і гарним гарніром або закускою.

Особливо популярні кабачкові котлети у літній сезон, коли овочі свіжі, ароматні та удосталь. Вони готуються швидко та не вимагають складних інгредієнтів, що робить їх зручним рішенням для швидкого обіду чи вечері.

Покроковий рецепт приготування страви:
Очищаємо кабачки від шкірки та натираємо на великій тертці. Очищену картоплю теж натираємо на тертці, змішуємо з кабачковою масою, посипаємо 1 чайною ложкою солі і залишаємо на 10 хвилин.

У цей час дрібно нарізаємо куряче філе. Натираємо в куряче філе зубчики часнику, нарізаємо туди ж дрібно цибулю, перемішуємо.

Шинкуємо в м’ясну масу кріп, петрушку та кінзу. Віджимаємо від зайвої рідини картопляно-кабачкову масу. Додаємо до картопляно-кабачкової маси м’ясну масу, аджику, сіль, чорний перець, борошно та яйця, перемішуємо.

У сковороді розігріваємо 50-70 мл олії. Слід зачерпнути масу столовою ложкою та викласти на сковороду. Обсмажуємо котлети з обох боків до золотистої скоринки.

Виходять соковиті ароматні котлети з кабачком. Це гарний спосіб урізноманітнити свій раціон новою стравою.

Ось що нам знадобиться:
кабачки – 1 кг;

картопля – 500 г;
сіль – 2 ч.л.;
куряче філе – 400 г;
часник – 3 зубчики;
цибуля – 2 шт.;
кріп, петрушка, кінза – пучок;
аджика – 1 ч.л.;
чорний перець – 1 ч.л.;
борошно – 2 ст.л.;
яйце – 2 шт.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *