Готувати торт «Наполеон» за цим рецептом дуже просто. Цей десерт покличе всю вашу родину для чаювання. Скоріше занотовуйте рецепт
Для приготування коржів вам знадобиться:
- Масло вершкове – 350 гр.;
- Борошно пшеничне – 650 гр.;
- Яйця курячі – 2 шт.;
- Вода питна – 150 мл.;
- Оцет 6 % — столова ложка;
- Сіль кухонна – дрібка.
Для приготування заварного крему вам знадобиться:
- Борошно пшеничне – 75 гр.;
- Ванілін – 10 гр.;
- Цукор – 300 гр.;
- Яйця курячі – 6 шт.;
- Молоко коров’яче – 750 мл
Як зробити:
- Насипте борошно на робочу поверхню. Після натріть масло та перемішайте його з борошном. Повинна утворитись крихта.
- Інші інгредієнти перемішайте та додайте до борошна. Замісіть тісто.
- Розділіть тісто на 13 рівних кульок.
- Покладіть їх у поліетиленовий пакет та покладіть у холодильну камеру на деякий час.
- Приготуйте крем. У сотейник налийте молоко та починайте підігрівати. Поступово додавайте просіяне борошно, цукор та збиті яйця. Не зупиняйтесь, а постійно перемішуйте, крем повинен стати густим.
- Після додайте ванілін, перемішайте та залишіть охолоджуватись.
- Після починайте випікати коржі.
- Розкатуйте кожну кульку тонким шаром та випікайте при температурі 180 градусів, протягом 15 хвилин.
- Після випікання залишіть коржі охолоджуватись.
- Після сформуйте торт. Кожний корж намастіть кремом. Зверху присипте крихтами з коржів.
- Поставте готовий торт у холодильну камеру для гарного просочування, бажано на ніч.
Приємного чаювання!