Квасок залишається найхітовішим напоєм у спеку. Багато хто готує його вдома сам. Адже свій квас готується швидко – лише три години. Поки до вас їдуть гості, ви вже приготуєте. Та й свою родину порадувати не заважає.
Покроковий рецепт приготування страви:
Знадобиться 1,4 л кип’яченої теплої води. Для густоти та насичення покладіть цикорій 2 ст.л. з гіркою.
Якщо не любите солодкий напій, додайте не більше п’яти ст.л. цукру. Ласуни можуть досипати ще одну ложку. На любителя, кому як. Всипте лимонну кислоту, гранульовані дріжджі. Змішайте всі компоненти, перелийте у пляшку.
Накрутіть кришку, щоб не потрапляло повітря, поставте в тепле місце, щоб дріжджі прокинулися і газували напій.
Через деякий час перевірте рівень газації – натисніть на пляшку. Якщо вона тверда, квас готовий. Кладіть у холодильник, трохи потримайте та пийте на здоров’я.
Виходить в міру кислинка і солодкість, немає відчуття, що п’єш щось перекисле або як з покупними буває, просто лимонад із запахом хліба.
Ось що нам знадобиться на пляшку 1,5 л:
Холодна кип’ячена вода – 1,4 л.
Цикорій – 1,5-2 ст. ложки
Цукор – 5-6 ст. ложок
Лимонна кислота – 0,5 ч. ложки
Сухі дріжджі – 0,5 ч. ложки