Салати урізноманітнюють раціон в будь-який час року. Восени я часто готую простий і приємний салат, який підійде і до сімейного торжества, і до повсякденного вечері. Ця страва не зажадає великих витрат часу, всі процеси зрозумілі і легко виполонімо. Так що впорається навіть недосвідчений кулінар
Інгредієнти
Для приготування салату знадобляться:
- Печінка яловича – 300 м
- Майонез – 100 г.
- Солоні огірки – 3 штуки.
- Морква – 1 штука.
- Сир – 100 г.
Починаємо з печінки
Відварюємо печінку, закладаємо її в киплячу воду, для аромату додаємо цибулю і моркву, як прянощів підійдуть чорний перець горошком і лавровий лист. Для повної готовності печінки знадобиться хвилин 30. Сіль додаємо за кілька хвилин до готовності. Готову печінку залишаємо охолоджуватися.
Займемося майонезом
Поки є час, займемося приготуванням майонезу на перепелиних яйцях. Знадобиться 5 перепелиних яєць. Щоб при їх розколюванні шкаралупа не потрапляла в миску, яйця рекомендується злегка надрізати і потім шкаралупу просто розсунути. Додаємо сіль за смаком, пару столових ложок неострой гірчиці і столову ложку меду. Обов’язковий атрибут будь-якого майонезу – соняшникову олію, його потрібно 4 столові ложки. Для повноти аромату і смаку додаємо свіжовичавлений сік лимона.
Протягом 30 секунд змішуємо продукти в блендері і отримуємо готовий майонез. Залишилося перекласти майонез в скляну ємність, закрити і прибрати в холодильник.
Приступаємо до приготування і збірці
Беремо остигнула яловичу печінку, подрібнюємо на тертці. У салатник рівним шаром викладаємо половину печінки.
Поверх неї робимо невелику сіточку з майонезу. Солоні бочкові огірки ріжемо тонкою соломкою. На тертці їх краще не подрібнювати, так вони відразу дадуть сік, а він потрібен в салаті.
Укладаємо огірки наступним шаром і також покриваємо невеликий сіточкою з майонезу. Одну велику моркву подрібнюємо на дрібній тертці. Вона в цьому випадку буде найбільш соковитою. Викладаємо половину моркви третім шаром і додаємо ще трохи майонезу.
Потім додаємо шар із решти печінки, зверху викладаємо моркву. Доповнюємо кожен шар тонкої сіточкою з майонезу. Зверху присипаємо салат натертим на дрібній тертці сиром.
Готовий салат відправляємо на 2 години в холодильник, для того щоб він просочився. У цьому випадку він стає дуже соковитим, незважаючи на невелику кількість майонезу.