19 Грудня, 2024
Натираю печінку на тертці: рецепт салату з простих інгредієнтів.

Натираю печінку на тертці: рецепт салату з простих інгредієнтів.

Салати урізноманітнюють раціон в будь-який час року. Восени я часто готую простий і приємний салат, який підійде і до сімейного торжества, і до повсякденного вечері. Ця страва не зажадає великих витрат часу, всі процеси зрозумілі і легко  виполонімо. Так що впорається навіть недосвідчений кулінар

Інгредієнти

Для приготування салату знадобляться:

  • Печінка яловича – 300 м
  • Майонез – 100 г.
  • Солоні огірки – 3 штуки.
  • Морква – 1 штука.
  • Сир – 100 г.

Починаємо з печінки

Відварюємо печінку, закладаємо її в киплячу воду, для аромату додаємо цибулю і моркву, як прянощів підійдуть чорний перець горошком і лавровий лист. Для повної готовності печінки знадобиться хвилин 30. Сіль додаємо за кілька хвилин до готовності. Готову печінку залишаємо охолоджуватися.

Займемося майонезом

Поки є час, займемося приготуванням майонезу на перепелиних яйцях. Знадобиться 5 перепелиних яєць. Щоб при їх розколюванні шкаралупа не потрапляла в миску, яйця рекомендується злегка надрізати і потім шкаралупу просто розсунути. Додаємо сіль за смаком, пару столових ложок неострой гірчиці і столову ложку меду. Обов’язковий атрибут будь-якого майонезу – соняшникову олію, його потрібно 4 столові ложки. Для повноти аромату і смаку додаємо свіжовичавлений сік лимона.

Протягом 30 секунд змішуємо продукти в блендері і отримуємо готовий майонез. Залишилося перекласти майонез в скляну ємність, закрити і прибрати в холодильник.

Приступаємо до приготування і збірці

Беремо остигнула яловичу печінку, подрібнюємо на тертці. У салатник рівним шаром викладаємо половину печінки.

Поверх неї робимо невелику сіточку з майонезу. Солоні бочкові огірки ріжемо тонкою соломкою. На тертці їх краще не подрібнювати, так вони відразу дадуть сік, а він потрібен в салаті.

Укладаємо огірки наступним шаром і також покриваємо невеликий сіточкою з майонезу. Одну велику моркву подрібнюємо на дрібній тертці. Вона в цьому випадку буде найбільш соковитою. Викладаємо половину моркви третім шаром і додаємо ще трохи майонезу.

Потім додаємо шар із решти печінки, зверху викладаємо моркву. Доповнюємо кожен шар тонкої сіточкою з майонезу. Зверху присипаємо салат натертим на дрібній тертці сиром.

Готовий салат відправляємо на 2 години в холодильник, для того щоб він просочився. У цьому випадку він стає дуже соковитим, незважаючи на невелику кількість майонезу.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *