Пропонуємо три рецепти неймовірно смачної домашньої ковбаси. Вона прикрасить новорічний та різдвяний святковий стіл й дуже смакуватиме всій родині
1. Ковбаса домашня без оболонки.
Складові:
- М’ясо свинини 1 кг.;
- Зубчики часнику 5 шт.;
- Вершки сухі 5 ст. л.;
- Морська сіль 1 ст. л.;
- Курячі яйця 1 шт.;
- Перець чорний мелений;
- Трави сушені.
Спосіб приготування:
- М’ясо перекрутіть на м’ясорубці, а потім подрібніть у блендері.
- Додайте подрібнені зубки часнику, вершки, збите яйце, сіль та вимісіть добре руками.
- Викладіть на пергамент половину фаршу, загорніть рулетом, довжина повинна відповідати ширині ємності в якій ковбаса буде варитися.
- Потім кінці пергаменту зав’яжіть з обох боків шпагатом чи ниткою та загорніть ще зверху харчовою фольгою, краї якої добре притисніть.
- З другою частиною фаршу зробіть так як з першою.
- Викладіть рулети в ємність, залийте їх чистою водою, притисніть блюдцем, щоб вони не спливали з води та поставте на маленький вогонь готуватися.
- Через 1,5 години вийміть ковбасу та залиште охолоджуватися.
- Потім перемістіть її до холодильника.
2. Ковбаса з курячого м’яса.
Складові:
- Свиняче сало 200 гр.;
- Філе куряче 1,5 кг.;
- Свіжі вершки чи молоко 150 мл.;
- Горіх мускатний;
- Зубки часнику 2 шт.;
- Морська сіль 1 ч. л.;
- Перець чорний мелений;
- Паприка та коріандр за смаком;
- Тонкі тваринні кишки.
Спосіб приготування:
- Перекрутіть через м’ясорубку з великим решетом порізане на шматки сало та куряче м’ясо.
- Додайте у фарш зубки часнику пропущені через прес, сіль, перець, спеції та добре перемішайте.
- Влийте молоко чи вершки, добре вимісіть фарш та залиште його постояти 15 хвилин.
- Начиніть ним тваринні кишки та помістіть на 2-3 години до холодильника.
- В попередньо розігрітій до 170 градусів духовці, запікайте ковбасу на протязі 1 години.
3. Ковбаса з печінки.
Складові:
- Сало свиняче 250 гр.;
- Будь-яка печінка 0,5 кг.;
- Курячі яйця 3-4 шт.;
- Домашнє молоко 100 мл.;
- Крупа манна 3 ст. л.;
- Ріпчаста цибуля 2 шт.;
- Головка часнику 1 шт.;
- Морська сіль;
- Картопляний крохмаль 1 ст. л.;
- Перець чорний мелений;
- Будь-які спеції;
- Тонкі тваринні кишки.
Спосіб приготування:
- Поріжте печінку на шматки, видаліть плівки, додайте сало та пропустіть все через м’ясорубку.
- Зубки часнику пропустіть через прес, ріпчасту цибулю дрібно поріжте, обсмажте до готовності та з’єднайте з фаршем.
- Посоліть, поперчіть, додайте за смаком спеції та перемішайте.
- Далі додайте збиті курячі яйця, крохмаль, крупу манну, молоко та знову все перемішайте.
- Нафаршируйте цим фаршем приготовані кишки, зв’яжіть ниткою кінці, помістіть їх в ємність та залийте водою.
- Варіть 40 хвилин на невеликому вогні чи запікайте в духовці розігрітій до температури 200 градусів.
Приємного апетиту!