Гарбузові цукати не придбати в крамниці, тому спробуйте їх приготувати власноруч. Вони виходять оригінальні на смак, розпізнати відразу з чого вони приготовані після дегустації, зможе не кожний. Їх вживають, як десерт, а ще використовують в різних випічках чи готують з них поживні та корисні напої взимку.
Інгредієнти:
- Сирий гарбуз 1 кг.;
 - Цукор пісок 1 кг.;
 - Питна вода 1 л.;
 - Свіжий апельсин 1 шт.;
 - Порошок кориці;
 - Бутони гвоздики.
 
Спосіб приготування:
- Поріжте сирий гарбуз на невеликі кубики розміром 2 на 2 см.
 - Почистьте від шкірки апельсин.
 - В гарячій воді розчиніть цукор та дайте йому закипіти.
 - Покладіть в сироп кубики гарбузу та проваріть їх ще 5 хвилин, постійно мішаючи.
 - Зніміть з вогню та дайте цукатам в сиропі охолонути.
 - Після покладіть до них натерту цедру з апельсиновим соком, корицею та гвоздикою.
 - Знову проваріть цукати на вогні 5 хвилин та залиште їх остигати.
 - Робіть так разів 5, щоб цукати стали блискучими та прозорими.
 - Візьміть сито, дістаньте їх з цукрового сиропу та розкладіть на застелене пергаментом деко.
 - Сушіть їх в духовці при температурі 500°С, поки вони не стануть повністю сухими.
 - Після наповніть ними сухі скляні банки та накрийте кришкою.
 
Приємного апетиту!