19 Вересня, 2024
“Національність має передаватися по мамі!”: Богомолець запропонувала, як збільшити народжуваність під час війни

“Національність має передаватися по мамі!”: Богомолець запропонувала, як збільшити народжуваність під час війни

За словами лікарки, кожна українка в світі має народжувати українця.

Я абсолютно впевнена, що матеріальні виплати не можуть спонукати до народжуваності. Тому що, маючи чотирьох дітей, я не отримала від держави жодного разу виплату на дитину як багатодітна мати, як мати-одиначка,пише тсн

Про це в ексклюзивному інтерв’ю TSN.ua розповіла заслужена лікарка України, докторка медичних наук, професорка Ольга Богомолець.

“Мені легше було працювати на трьох роботах, ніж отримувати подачки від держави. На мій погляд, в Україні сьогодні має бути прийнято законом, постановами, що національність має передаватись по мамі. Це по суті, в моєму розумінні, єдиний історичний механізм, який дозволив єврейській нації, яка не мала батьківщини, постійно проходила через тортури, вижити і не втратити ідентичність. Будь-яка дитина, яка народжується в світі від єврейської мами хто би не був тато, ця дитина відразу чітко розуміє, яке громадянство вона має. І має право повернутися в свою державу”, — каже Ольга Богомолець.

За її словами, українки, які роз’їхались по світу під час війни, одружуються з іноземцями і народжують італійців, німців, корейців, британців. 

“Кожна українка в світі має народжувати українця. І він має отримувати національність і паспорт відразу при народженні. Цим мають займатись сьогодні посольства України. Тому що головна наша проблема після війни буде в відродженні нації… А спонукати до народження потрібно стабільністю, повагою, можливістю надати освіту і повагою до жінки-матері”, — каже Ольга Богомолець.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *