Я обов’язково приготую на святковий стіл свинячу вирізку в беконі з начинкою з яблук. Це проста і дуже смачна страва. Вона відрізняється від інших варіантів приготування свинини незвичайною і оригінальною подачею. Смак яблук відмінно поєднується з м’ясом. Готова страва виходить одночасно і солодкою, і пікантною.
Пише Лебедине гніздо
Інгредієнти
Для оболонки рулету вам знадобиться шматок свинячої вирізки вагою близько 700-800 г і нарізка бекону масою приблизно 250 г.
Для приготування начинки потрібні наступні продукти:
- яблуко середнього розміру — 1 штука;
- цибуля — головка;
- вершкове масло — чверть склянки;
- діжонська гірчиця і подрібнена зелень (чебрець і розмарин) — по столовій ложці кожного інгредієнта;
- панірувальні сухарі — столова ложка;
- твердий сир — 80 г;
- блакитний сир — 30 г;
- сіль і мелений чорний перець — по дрібці.
Підготуйте також харчову плівку, молоточок для м’яса і фольгу.
Робимо начинку
Очистіть яблуко і видаліть серцевину з насінням. Поріжте фрукт кубиками. Дрібно наріжте цибулину, розмарин і чебрець.
Розтопіть в сковорідці масло. Покладіть в неї шматочки яблука і цибулі. Додайте розмарин і чебрець. Перемішайте масу і обсмажуйте 5-7 хвилин.
Зніміть сковорідку з вогню. Додайте в масу гірчицю, перець, сухарі і сіль. Перемішайте начинку і відкладіть в сторону, щоб вона повністю охолола.
Готуємо м’ясо
Промийте свинину і обсушіть паперовими рушниками. Відступіть від краю м’яса близько сантиметра. Зробіть в шматку глибокий поздовжній, але не наскрізний розріз. Розгорніть м’ясо як книжку.
Продовжуйте надрізати свинину, поки у вас не вийде пласт, який можна буде згорнути в рулет.
Якщо м’ясний пласт виглядає нерівним, то відбийте його молоточком, щоб він став більш плоским. Посипте свинину сіллю і меленим перцем.
Звертаємо рулет
Подрібніть твердий сир на тертці з великими вічками. Додайте його в охолоджену начинку і перемішайте продукти.
Відступите деяку відстань від країв м’ясного пласта і покладіть на свинину начинку. Подрібніть на тертці з великими отворами блакитний сир. Посипте його поверх начинки. Скрутіть м’ясо в рулет.
Додаємо бекон
Постеліть харчову плівку на обробну дошку і покладіть внахлест «ялинкою» скибочки бекону. Помістіть зверху м’ясний рулет. Оберніть його беконом.
Випікаємо
Покладіть рулет у фольгу так, щоб шов знаходився внизу. Розжарити духовку до +180 ° C. Випікайте продукт півгодини. Потім розгорніть фольгу і готуйте страву ще близько 10 хвилин, поки на ньому не з’явиться золотисто-коричнева скоринка.
Охолодіть страву, надріжте скибочками, викладіть на тарілку і подавайте на стіл.