Хазяйкам, які воліють квасити капусту в розсолі, буде цікаво дізнатися, як приготувати незвичайний розсіл.
Жодного оцту та інших кислих консервантів, а солі знадобиться не більше, ніж зазвичай. Родзинкою у цьому рецепті буде мед.
Ось що нам знадобиться:
1 літр води;
1 ст. л. із гіркою солі;
1 ст. л. меду;
1,5-2 кг капусти;
1 морква;
10 горошин чорного перцю;
1 лавровий лист.
Покроковий рецепт приготування страви:
У результаті має вийти трохи більше 1 літра розсолу, якого вистачить, щоб заквасити приблизно 2 літри капусти.
З овочами все зрозуміло – їх шаткують, труть на тертці і т. д. У цьому рецепті головна роль відводиться розсолу.
Доведіть воду до кипіння та додайте 1 столову ложку солі з гіркою (ця кількість береться на кожний літр води). Прокип’ятіть 5-10 секунд та знімайте з вогню.
Коли розсіл охолоне, потрібно додати мед і перемішати його, доки не розчиниться повністю.
Нашатковану капусту змішують з морквою. Лавровий лист та чорний перець горошком викладають на дно банки, слідом поміщають овочі та заливають усе розсолом.
Потім потрібно помнути вміст і залишити заготовку кваситися на 2-3 доби при кімнатній температурі.
Зберігають готову капусту у холодильнику. Смачного