Незрівнянний шоколадний пиріг з вологою структурою тіста та ніжним сирним суфле – мммм, пальчики оближеш! Готується дуже швидко та легко
Інгредієнти:
Для начинки:
- Сир 5-9% – 360 гр.
- Яйце – 1 шт.
- Цукор – 3,5 ст. л.
- Крохмаль кукурудзяний (картопляний) – 2 ст. л.
- Ванілін – 1 п.
Для тіста:
- Яйце – 2 шт.
- Цукор – 120 гр.
- Сіль – щіпка.
- Олія – 110 гр.
- Кефір – 130 гр.
- Какао – 3 ст. л.
- Борошно – 120 гр.+/-
- Сода – 0,5 ч. л.
Приготування:
1. Для начинки: у мисці пробити блендером сир, яйце, цукор, крохмаль та ванілін.

2. Всю масу викласти в кондитерський мішок чи звичайний харчовий пакетик.

3. Для тіста: в окремій мисці збити, хвилини три, яйця із сіллю та цукром.

4. Додати олію та кефір, змішати вінчиком.

5. Поєднати борошно, соду та какао. Просіяти у два заходи у тісто. Вінчиком все перемішати, не довго, щоб не встигла набухнути клейковина борошна і тісто, зрештою, не вийшло сухим. Як тільки з’єдналося борошно з тістом – мішати більше не потрібно.

6. Тісто має стікати з лопатки стрічкою.

7. Форму діаметром 22-23 см застелити пергаментом. За потребою боку змастити олією та обсипати борошном. Вилити шоколадне тісто у форму.

8. У пакета з сирною масою відрізати куточок. Зробити сітку із білої начинки, розподіливши всю суміш.

9. Випікати за 180⁰ 40-45 хвилин. Готовність перевіряти дерев’яною паличкою в центрі, вона повинна виходити сухою.

10. Дістати з духовки, дати постояти хвилин 10 і потім можна вийняти пиріг із форми.

Готово! Смачного!

Бажаю приємних приготувань та смачного Вам! Друзі, якщо Вам сподобався рецептик не забувайте зберегти собі, щоб не загубити! І окрема подяка за Ваші лайки і за поширення рецепту – мені дуже приємно!