Пропонуємо вам дуже смачний і простий рецепт вишневого пирога на сметані. Він повітряний і ароматний, з соковитою м’якушкою і апетитною скоринкою.
Для приготування можна використовувати як свіжі, так і заморожені ягоди (попередньо розморозити і злити весь сік). Сметану можна взяти будь-якої жирності, в даному рецепті пирога використовувалася 10% сметана.
Зверніть увагу, що всі продукти повинні бути кімнатної температури. Тому не забудьте заздалегідь дістати з холодильника не тільки масло, щоб воно розм’якшилося, але і яйця, сметану і вишню — якщо всі інгредієнти будуть однакової температури, то пиріг добре підніметься і краще пропечеться.
Складові:
- Курячі яйця — 3 шт.
- Цукор — 110 г.
- Ванілін — 1/6 ч. л.
- Сметана — 150 г.
- Вершкове масло — 100 г.
- Розпушувач для тіста — 1,5 ч. л.
- Пшеничне борошно — 200 г.
- Свіжа вишня без кісточок — 200 г.
- Сіль — 1 дрібка.
Приготування:
1. Вершкове масло дістаньте з холодильника за годину до приготування пирога, щоб воно встигло підтанути при кімнатній температурі і розм’якшитись. У миску міксера розбийте яйця, додайте розм’якшене масло, цукор і ванільний цукор. Збийте 3 хвилини, щоб суміш стала пишною і крупинки цукру розчинилися.
2. Додайте сметану. Ще раз збийте, але недовго — 7-10 секунд.
3. Просіяти борошно через сито, щоб вона збагатилася киснем, змішайте його з сіллю і розпушувачем. Додавайте порціями борошно (в 2-3 прийоми), розмішуючи тісто міксером.
4. В результаті має вийти досить густе, однорідне і блискуче тісто.
5. Увімкніть духовку на розігрів до 180-190 градусів. Форму для запікання змастіть тонким шаром соняшникової олії. Якщо сумніваєтеся в антипригарних властивостях своєї формочки, то можете вистелити її пергаментним папером. Вилийте тісто і розрівняйте його в формі — підійде діаметр 23 см.

6. Вишню без кісточки заздалегідь відкиньте на сито, щоб стік зайвий сік (він не дасть пирогу нормально пропектися). Ягоди розкладіть в хаотичному порядку і акуратно втисніть в тісто.

7. Відправте форму в розігріту духовку. Випікайте протягом 30 хвилин, поки скоринка не стане золотистою. Готовність пирога перевірте за допомогою зубочистки, якщо виходить сухою, то можна виймати з духовки. Охолодіть в формі.

Остиглий пиріг з вишнею посипте цукровою пудрою. Наріжте на порції і заварюйте чай.