Приготувала піцу за таким рецептом всього один раз. І зрозуміла, що вона набагато краще ресторанної. Страва робиться всього за двадцять хвилин. А основа для піци, приготована таким способом, виходить неймовірно смачною.
Продукти, що входять до складу тіста
Для його приготування потрібні такі інгредієнти:
- 1. Сметана в кількості 2 столових ложок.
- 2. Кефір (від 100 до 150 мл).
- 3. Борошно пшеничне — півтори склянки.
- 4. Третина маленької ложки солі.
- 5. Маргарин або вершкове масло в розтопленому вигляді (близько 50 г).
- 6. Щіпка піску цукрового.
- 7. Половина маленької ложки харчової соди.
Спосіб приготування піци
Кефір та сметану поміщають в глибоку тарілку. Збивають продукти виделкою. Додають харчову соду, сіль. Через 1-2 хвилини, коли на поверхні маси з’явиться піна, в неї кладуть цукровий пісок, розтоплене масло або маргарин.
З’єднують продукти з борошном. Розтирають суміш до однорідного стану. Тісто має бути м’яким і трохи липким. Його поміщають на поверхню металевого листа, вкритого шаром масла. Розрівнюють пальцями. Пласт не повинен бути товстим
На поверхню основи викладають рівний шар начинки. Наприклад, можна посипати тісто шматочками цибулі і копченої ковбаси, подрібненим сиром. Змастити виріб майонезом або кетчупом, видавивши соус з пакета, щоб на поверхні піци сформувалася сіточка. Можна посипати страву прянощами, наприклад, сумішшю прованських трав. Піцу готують в духовці, розігрітій до 180 градусів, до появи золотистої скоринки.