8 Вересня, 2025
Не могла натішитися, що закрила: відкриваю баночку і готую оселедець під шубою або до борщу додаю.

Не могла натішитися, що закрила: відкриваю баночку і готую оселедець під шубою або до борщу додаю.

унікальну рецептуру зимової заготівлі з буряка. Ця консервація дуже підходить як для борщу, так і для салатів, дозволяючи вам приготувати вечерю всього за п’ять хвилин.

Покроковий рецепт приготування страви:
Візьміть 2,5 кг буряків, поставте варити до повної готовності.

Коли буряк звариться, остудити його, потім почистити і натерти на великій тертці. Альтернативно можна використовувати насадку для овочів на м’ясорубці для прискорення процесу.

Перемістіть натертий буряк у каструлю або глибоку сковороду.

Додайте 2 чайні ложки солі з гіркою та 6 столових ложок цукру без гірки. Влийте 150 мл олії і всипте 2 чайні ложки лимонної кислоти.

Ретельно перемішайте усі інгредієнти.

Поставте каструлю на середній вогонь, доведіть до кипіння, потім зменшіть вогонь і тушкуйте 15 хвилин під кришкою. Під час варіння періодично помішуйте, щоб буряк не пригорів.

Після закінчення варіння розкладіть готові буряки по чистим стерилізованим банкам.

Закрутіть банки кришками, переверніть їх і укутайте ковдрою для остигання.

Зі зазначеної кількості буряків у мене зазвичай виходить дві 600-грамові банки, а трохи залишається для безпосереднього вживання.

Ця заготовка готується швидко та просто, чудово підходить для зимових салатів та борщу, додаючи стравам пікантний та насичений смак.

Ось що нам знадобиться:
2,5 кг буряків
150 мл соняшникової олії
2 ч. л. (з гіркою) солі
6 ст. л. цукру (без гірки)
2 ч. л. лимонної кислоти

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *