28 Грудня, 2024
Не обов’язково купляти дорогу ікру, її можна приготовити власноруч. На смак і вигляд така сама

Не обов’язково купляти дорогу ікру, її можна приготовити власноруч. На смак і вигляд така сама

Як приготувати домашню «червону ікру» своїми руками

Якщо ви хочете порадувати сім’ю «червоною ікрою», але справжній делікатес вам не по кишені, спробуйте приготувати її вдома. Результат вас здивує — ікра виглядатиме дуже схоже на оригінал, а процес приготування займе мінімум зусиль.

Інгредієнти:

  • Вода — 30 мл
  • Сіль і перець горошком (чорний)
  • Желатин — 10 г
  • Томатна паста — 10 г
  • Рибний бульйон — 1/4 л
  • Олія (рафінована) — 1 склянка
  • Барвники:
    • Жовтий — 1 крапля
    • Червоний — 2 краплі

Покрокова інструкція:

  1. Підготовка желатину
    • Залийте желатин водою, щоб він набряк.
  2. Охолодження олії
    • Відправте олію в морозильну камеру на 2-3 години. Вона повинна добре охолодитися, але не замерзнути.
  3. Приготування бульйону
    • Зваріть рибний бульйон і процідіть, щоб видалити всі залишки риби чи спецій.
  4. Змішування інгредієнтів
    • Розтопіть желатин у гарячому бульйоні, поки він повністю не розчиниться.
    • Додайте томатну пасту, жовтий і червоний барвники. Перемішайте до отримання однорідного кольору.
  5. Формування «ікринок»
    • Дістаньте охолоджену олію з морозильної камери.
    • За допомогою шприца (20 мл) набирайте бульйон і по краплині капайте в олію. Краплі застигатимуть, утворюючи ікринки.
    • Якщо суміш із бульйоном почне загусати, злегка підігрійте її.
  6. Завершення процесу
    • Процідіть отриману «ікру» через сито, щоб видалити залишки олії.
    • Промийте під струменем холодної води.

Смачного!

Домашня «червона ікра» готова. Вона чудово підійде для святкових бутербродів або як прикраса до страв. Спробуйте та переконайтеся, що цей рецепт є ідеальною альтернативою дорогому делікатесу!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *