19 Грудня, 2024
Не просто приготовлено, а з душею. Булочки з м’ясною начинкою на святковий стіл

Не просто приготовлено, а з душею. Булочки з м’ясною начинкою на святковий стіл

Інгредієнти

Тісто

Борошно пшеничне

220 г

Цукор

1 ст. л.

Вода

100 мл (тепла)

Дріжджі (сухі)

0.5 ч. л.

Сметана 20%

50 г

Яйце куряче

1 шт.

Сіль

1 ч. л.

Начинка

Фарш яловичий

200 г

Цибуля ріпчаста

1 шт.

Сіль

за смаком

Коріандр (кінза)

за смаком

Кмин

за смаком

Суміш спецій

за смаком

Сметана 20%

за смаком

Булочки з м’ясною начинкою – це традиційні закуски у багатьох господинь, які обов’язково готуються на святковий стіл. Пропоную і вам зробити такі пиріжки і подавати їх своїм гостям.

Приготування:

Фарш змішуємо з подрібненою або тертою цибулею, солимо і вводимо спеції на свій смак.

У теплій воді розводимо сіль і дріжджі.

Просіваємо борошно і вливаємо яйце, додаємо воду з дріжджами та сметану, вимішуємо.

Порада: якщо борошна буде мало, можна ще додати, але не переборщіть, щоб не зробити тісто занадто тугим.

Накриваємо тісто і залишаємо на 1 годину в теплому місці.

З фаршу скачуємо невеликі кульки.

Ділимо тісто на кілька частин і кожну розгортаємо в пласт.

Вирізаємо кружечки і на кожен викладаємо по 2 кульки фаршу. Защипуємо середину тіста і у нас виходить булочка з двома кульками фаршу.

Збираємо з 3 таких булочок «квітку» і викладаємо на деко, заселене пергаментом.

Змащуємо всі булочки сметаною або збитим яйцем, посипаємо кмином і відправляємо в духовку.

Випікаємо при 180 градусах близько 20-30 хвилин.

На фарш в гарячих булочках кладемо трохи сметани, щоб начинка стала соковитішою і ніжнішою.

Булочки виходить дуже смачними і красивими, ваші гості і діти точно будуть в захваті.

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *