Інгредієнти
Тісто
Борошно пшеничне
220 г
Цукор
1 ст. л.
Вода
100 мл (тепла)
Дріжджі (сухі)
0.5 ч. л.
Сметана 20%
50 г
Яйце куряче
1 шт.
Сіль
1 ч. л.
Начинка
Фарш яловичий
200 г
Цибуля ріпчаста
1 шт.
Сіль
за смаком
Коріандр (кінза)
за смаком
Кмин
за смаком
Суміш спецій
за смаком
Сметана 20%
за смаком
Булочки з м’ясною начинкою – це традиційні закуски у багатьох господинь, які обов’язково готуються на святковий стіл. Пропоную і вам зробити такі пиріжки і подавати їх своїм гостям.
Приготування:
Фарш змішуємо з подрібненою або тертою цибулею, солимо і вводимо спеції на свій смак.
У теплій воді розводимо сіль і дріжджі.
Просіваємо борошно і вливаємо яйце, додаємо воду з дріжджами та сметану, вимішуємо.
Порада: якщо борошна буде мало, можна ще додати, але не переборщіть, щоб не зробити тісто занадто тугим.
Накриваємо тісто і залишаємо на 1 годину в теплому місці.
З фаршу скачуємо невеликі кульки.
Ділимо тісто на кілька частин і кожну розгортаємо в пласт.
Вирізаємо кружечки і на кожен викладаємо по 2 кульки фаршу. Защипуємо середину тіста і у нас виходить булочка з двома кульками фаршу.
Збираємо з 3 таких булочок «квітку» і викладаємо на деко, заселене пергаментом.
Змащуємо всі булочки сметаною або збитим яйцем, посипаємо кмином і відправляємо в духовку.
Випікаємо при 180 градусах близько 20-30 хвилин.
На фарш в гарячих булочках кладемо трохи сметани, щоб начинка стала соковитішою і ніжнішою.
Булочки виходить дуже смачними і красивими, ваші гості і діти точно будуть в захваті.
Джерело