5 Серпня, 2025
Ну дуже солянка з грибами і капустою на зиму — рецепт приготування.

Ну дуже солянка з грибами і капустою на зиму — рецепт приготування.

Сьогодні хочу поділиться рецептом солянки з грибами і капустою на зиму. Взимку від такого супу навряд чи хтось зможе відмовитися. Можна її подати навіть як закуску або використовувати як начинку для пиріжків. Готується просто.

Необхідні продукти:

  • Гриби відварні — 1-1,5 кг.
  • Капуста свіжа — 1,5 кг.
  • Помідори — 1 кг.
  • Цибуля — 0,5 кг.
  • Морква — 0,5 кг.
  • Соняшникова олія — 100-200мл.
  • Вода — 500мл.
  • Сіль — 2ст
  • Цукор — 1 ст.л.
  • Перець чорний горошком — 5-6шт.
  • Лавровий лист — 3шт.
  • Оцет 9% — 5 ст.л.

Покроковий процес приготування

На сковорідку наливаємо олії приблизно 100 мл, в процесі можна додати по потребі. Кладемо 500 грам цибулі нарізаної чверть кільцями, смажимо до напівпрозорості, тепер додаємо 500 грам тертої моркви.

Смажимо все разом ще пару хвилин. Беремо велику каструлю і кладемо моркву з цибулею. Свіжу капусту 1,5 кг, поріжемо соломкою, злегка помнемо і додаємо в каструлю. Свіжі помідори 1 кг очистимо від шкірки, я роблю так, опускаю помідори на 1 хвилини в кип’яток, потім виймаю і опускаю відразу в холодну воду.

Поріжемо кубиками і додаємо в каструлю. Вливаємо 500 мл води, додаємо 2 ст.л. солі без гірки, цукор 1 ст.л, чорний перець горошком, лавровий лист. Перемішуємо і залишаємо тушиться на 50-60 хвилин. Минуло 50 хвилин.

Свіжі лісові гриби, заздалегідь відварюємо в підсоленій воді і додаємо до капусти.

Тушкуємо ще все разом хвилин 10, додаємо 5 ст.л. 9% оцту і перемішуємо. Тушкуємо ще 12 хвилини. Тепер розливаємо обов’язково по стерилізованим банкам, закриваємо обов’язково стерилізованими кришками. Банки перевертаємо і вкутуємо. Залишаємо так до повного охолодження. Тепер банки прибираємо на зберігання. Я зберігаю в квартирі в шафі. Дуже смачна соляночка виходить.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *