Інгредієнти:
- огірки
- часник
- чорний перець горошком
- лавровий лист
- листя хрону
- парасольки кропу
- листя вишні
- листя смородини
На 3-літрову банку:
- 100 г солі (або 3 столові ложки) у кожну банку
- холодна вода
Приготування:
Якщо огірки не свіжозібрані, замочую у воді на 3–4 години. Обрізаю хвостики, мию. Банки також мию, стерилізую. Починаю укладати – спочатку часничок. Далі йде чорний перець горошком — не шкодую. Потім лаврові листочки, листя хрону, воно дає ту хрумкість, за яку всі так люблять домашні огірки. Кладу ще парасольки кропу, листі вишні та листя смородини, по два-три на банку. Складаю гарненько огірки в банку.

Тепер всипаю в кожну банку сіль. Заливаю холодною водою, накриваю кришками, в мене капронові і ставлю в кухні на 3 дні, щоб побродили. Головне — не на сонці, щоб не перекисли.

Минуло три дні. Ой, які гарні вийшли! Виливаю розсіл у каструлю, додаю ще грам 100 води — бо огірки втягнули трохи рідини. Закип’ятила і гарячим назад у банку. Зразу закручую металевими кришками, перевертаю, накриваю рушником і залишаю до повного охолодження.

І все. Огірочки готові! Зберігаю в погребі або просто в коморі. Дуже смачні, хрумкі, не переброджують.
