1 Серпня, 2025
Ну такі вже добрі! «Золотий стандарт» — Огірки «три дні бродіння»: самі смачні на моєму віці.

Ну такі вже добрі! «Золотий стандарт» — Огірки «три дні бродіння»: самі смачні на моєму віці.

Інгредієнти:

  • огірки
  • часник
  • чорний перець горошком
  • лавровий лист
  • листя хрону
  • парасольки кропу
  • листя вишні
  • листя смородини

На 3-літрову банку:

  • 100 г солі (або 3 столові ложки) у кожну банку
  • холодна вода

Приготування:

Якщо огірки не свіжозібрані, замочую у воді на 3–4 години. Обрізаю хвостики, мию. Банки також мию, стерилізую. Починаю укладати – спочатку часничок.  Далі йде чорний перець горошком — не шкодую. Потім лаврові листочки, листя хрону, воно дає ту хрумкість, за яку всі так люблять домашні огірки. Кладу ще парасольки кропу, листі вишні та листя смородини, по два-три на банку. Складаю гарненько огірки в банку.

Тепер всипаю в кожну банку сіль. Заливаю холодною водою, накриваю кришками, в мене капронові і ставлю в кухні на 3 дні, щоб побродили. Головне — не на сонці, щоб не перекисли.

Минуло три дні. Ой, які гарні вийшли! Виливаю розсіл у каструлю, додаю ще грам 100 води — бо огірки втягнули трохи рідини. Закип’ятила і гарячим назад у банку. Зразу закручую металевими кришками, перевертаю, накриваю рушником і залишаю до повного охолодження.

І все. Огірочки готові! Зберігаю в погребі або просто в коморі. Дуже смачні, хрумкі, не переброджують.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *