Сьогодні хочемо поділитися з вами улюбленим та перевіреним рецептом.
Пише Ukr.Media
Інгредієнти:
- сало — 800 г
- вода — 750 мл.
- сіль — 75 г
- лавровий лист — 2 шт.
- чорний перець горошком — 5 шт.
- запашний перець — 3 шт.
- часник — 4 зуб.
Приготування:
- Приготування цього смачного сала почнемо з приготування розсолу. Воду виливаємо в каструлю і ставимо на плиту.
- У закипілу воду додаємо сіль, лавровий лист, чорний і запашний перець, проварюємо розсіл 5 хвилин. Даємо розсолу повністю охолонути, а поки займемося приготуванням сала.
- Ріжемо сало невеликими прямокутними шматочками, часник чистимо і ріжемо пластинами.
- Беремо банку об’ємом 1 літр і заповнюємо її салом з часником. Зверху заливаємо повністю остиглим розсолом і залишаємо просолюватися 2 дні при кімнатній температурі і потім 2 дні в холодильнику.
- Готове сало дістаємо з холодильника, зливаємо розсіл і обсушуємо. Якщо сало багато, залишаємо собі шматочок, а решту замотуємо в фольгу і зберігаємо в морозилці, так воно краще зберігається.
Обов’язково спробуйте приготувати сало за цим рецептом, впевнені — вам сподобається. Ніжне, м’яке, ароматне сало в розсолі готове! Більш докладний рецепт приготування дивіться на відео. Приємного апетиту!