Цей салат можна легко готувати як для святкового столу, так і для повсякденного. Легкий, ніжний і дуже приємний на смак салат з буряка з ніжною куркою та морквою з’їдається з великим задоволенням.
Інгредієнти:
2 буряки середнього розміру;
1 велика морква;
Приблизно грам 220-250 курячого м’яса;
Невеликий, грам 50 шматочок твердого сиру;
7-8 штук чорносливу;
7-8 очищених волоських горіхів.
Солимо за смаком, враховуючи смак майонезу та сиру.
І на прошарок майонез.
Ділюся рецептом приготування:
Звичайно потрібно відварити буряк, моркву та курку. Дати їм охолонути.
Потім натираємо на великій або середній терці буряк з морквою. Буряк треба натерти в окремий посуд і дати соку стекти. До моркви натираємо сир та перемішуємо.
Куряче м’ясо розділити на волокна. Можна використовувати філе, але краще брати м’ясо з стегон або гомілок, воно м’якше і ніжніше.
Волоські горіхи дробимо, але не надто дрібно. Чорнослив заливаємо гарячою водою хвилин на 10, потім воду зливаємо, протираємо серветкою та нарізаємо невеликими шматочками.
На тарілку викладаємо половину тертого буряка, робимо рівний шар. Потім куряче м’ясо, промазуємо його майнезом і посипаємо горіхами. Третім шаром йде морква перемішана з сиром і ще прошарок з майонезу, посипаємо її шматочками чорносливу. Верхній шар робимо з буряків, які залишилися, і обмазуємо салат майонезом.
Ідеально збирати такий салат у круглій невеликій формі та потім зняти кільце. Але можна обійтися і без неї, просто доведеться робити все акуратно.
Салат обов’язково забирається в холодильник. Він повинен просочитися, охолоне і тоді він тримає форму і нарізається скибочками, як торт.
Джерело