Про користь печінки в нашому раціоні відомо всім. Також з неї готують безліч смачних доповнень до гарнірів і закуски. Хочу сьогодні запропонувати вашій увазі рецепт легких і ніжних котлет з курячої печінки.
Легкими вони виходять, тому що в з складі немає крохмалю, хліба або борошна, які використовують, щоб надати щільність. Котлети і без них вийдуть акуратними і рівними.
Кількість продуктів наступна:
350-400 гр. курячої печінки;
1 цибулина;
1 середня морквина;
1 яйце;
3.5 столові ложки манки.
Сіль;
Перець за смаком.
Як робити печінкові котлети без борошна і крохмалю
Починаємо з підготовки печінки. Промиваємо її, зрізаємо якщо є жилки і плівку, складаємо в чашу подрібнювача блендера.
З овочів додаються цибулю і моркву. Чистимо їх, розрізаємо на невеликі шматочки і додаємо до печінки.
Добре подрібнюємо. Вийде однорідна суміш. Перекладаємо її в відповідний глибокий посуд.
Додаємо в печінково-овочеву суміш сіль, вбиваємо яйце, насипаємо манку, за смаком перчимо. Ретельно перемішуємо, накриваємо і даємо постояти хвилин 20-25. Маса загусне через набряклу манку.
Смажити краще на антипригарній сковорідці. Наливаємо олію, розігріваємо і робимо вогонь трохи менше середнього.
Столовою ложкою відмірюємо однакову кількість, викладаємо на сковорідку. Прожарюємо хвилини три одну сторону під кришкою, потім перевертаємо і ще пару хвилин другу сторону. Котлетки невеликі і прожаряться повністю.
Виходять акуратні, в міру підсмажені, не жирні. З’їдаються легко. Причому залишаються м’які, навіть коли охолонуть.
Джерело