10 Березня, 2025
Ніжні та дуже смачні пиріжки з яблуками в духовці: пишні, м’які, ароматні

Ніжні та дуже смачні пиріжки з яблуками в духовці: пишні, м’які, ароматні

Сьогодні я приготувала  пиріжки з  яблуками і корицею. Вони вийшли ароматні, рум’яні і дуже смачні. Начинку, звичайно, можна використовувати будь-яку, але мені більше подобається з яблуками, тим більше зараз сезон.

Приготування:
Спочатку готуємо начинку: У сковороді розтопити вершкове масло, додати 50 г цукру. Що залишився цукор я перемішати з корицею і крохмалем.
Цукор в маслі розчинився, додаю шматочки яблука, перемішуючи тушкую до легкої м’якості.

Додаю корицю з цукром.
Перемішую, додаю крохмаль з цукром.
Тушу ще 1-2 хвилини, і начинка готова.

Готуємо здобне дріжджове тісто:

У миску з теплим молоком додати цукор приблизно 1 столову ложку із загальної кількості. Додати дріжджі, перемішати до розчинення.

Додати грамів 150 борошна, перемішати, накрити і дати постояти в теплому місці хвилин 10.

Готуємо здобну частину тіста: в миску відправляю 1 яйце і білок другого яйця, жовток залишаю для змащення.
Додати цукор і ванільний цукор.

Додати сіль і м’яке вершкове масло.

Добре перемішати.

Опара підійшла, виливаю в неї здобну частину.
Частинами вводжу борошно.
В кінці замісу додаю олію.

Тісто виходить еластичне, яке не липне до рук.
Вихід тіста: 1 кг 300 г
Забираю тісто для підйому в тепле місце.
Тісто підійшло перший раз обминаю і прибираю для другого підйому.

Тісто підійшло 2 раз.

Ділю тісто на 26 рівних частин по 50 г

Кожен шматочок катаю як куля.
Накриваю плівкою, щоб шматочки не завітрювалися.
Далі кожен шматочок розкачуємо качалкою, в центр кладу начинку.
Формую пиріжки.

Викладаю пиріжки на деко, застелене папером для випічки.
Даю підійти під плівкою хвилин 10.

Жовток змішати з молоком або водою і змастити пиріжки. Тільки тепер включаю прогріватися духовку.
Формую решту пиріжків і роблю так само.

Відправляю деко з пиріжками в духовку.
Температура випічки – 190 градусів.
Час випічки – приблизно 15 хвилин.
Орієнтуйтеся по своїй духовці.

Інгредієнти:
Начинка:

800 г очищених яблука
80 г цукру,
30 г вершкового масла,
0,5 чайної ложки кориці,
0,5 чайної ложки (3 г) кукурудзяного крохмалю
Рецепт тіста:

300 мл. молока
30 г пресованих дріжджів (8-9 г сухих)
100 г цукру
70 г вершкового масла
2 яйця (1 жовток на змащення)
0,5 ч. л солі
1 ч. л ванільного цукру
2 столові ложки олії
700-750 г борошна

Приготуйте, спробуйте, якщо Ви теж так готуєте, буду рада, що нагадала про рецепт.
Приємного чаювання.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *