Рогалики з джемом приготувала сьогодні до чаю, повітряні і розсипчасті. Приготувати не складно і інгредієнти доступні. У мене був джем вишневий, він трохи розтікався, краще для начинки джем або повидло густої консистенції.
Інгредієнти
Яйця 2 шт
Білок 1 шт
Цукор 100 г ( 1/2 склянки )
Олія 125 мл
Йогурт або сметана жирністю 10% 125 мл
Розпушувач для тіста 10 г ( 1 пакетик )
Сіль щіпка
Ванілін за смаком
Борошно 400-430 г
Цукрова пудра за смаком
Приготування рогаликів з джемом
- Два яйця розбиваємо в чашу, а одне яйце ділимо на жовток і білок. Білок додаємо до яєць, а жовток піде для змащування рогаликів.
- Додаємо до яєць цукор, дрібку солі, олію і йогурт, розмішуємо до однорідного стану.
- Борошно з розпушувачем просіюємо через дрібне сито і більше половини додаємо в суміш, розмішуємо лопаткою.
- Всипаємо борошно яке залишилось і далі замішуємо тісто руками. Тісто має бути м’яке і ніжне.
- Тісто ділимо на невеликі колобки.
- Колобки тонко розгортаємо.
- На одну сторону кладемо чайну ложку джему.
- Закриваємо джем тістом і краї придавлюємо. З більшого боку тіста розрізаємо смужки не до краю.

- Потім звертаємо і формуємо рогалик.

- Деко застилаємо пергаментом і укладаємо на деко.

- Жовток з’єднуємо з молоком, розмішуємо і змащуємо рогалики кондитерським пензликом.

- Духовку розігріваємо до 180 С і випікаємо до золотистого кольору, час випікання близько 30 хвилин.
Спечені рогалики посипаємо цукровою пудрою, викладаємо на тарілку і подаємо до чаю.
Приємного чаювання!