10 Березня, 2025
Ніжні і повітряні рогалики з джемом – готуються не складно і інгредієнти прості і доступні

Ніжні і повітряні рогалики з джемом – готуються не складно і інгредієнти прості і доступні

Рогалики з  джемом приготувала сьогодні до  чаю, повітряні і розсипчасті. Приготувати не складно і інгредієнти доступні. У мене був джем вишневий, він трохи розтікався, краще для начинки джем або повидло густої консистенції.

Інгредієнти
Яйця 2 шт
Білок 1 шт
Цукор 100 г ( 1/2 склянки )
Олія 125 мл

Йогурт або сметана жирністю 10% 125 мл
Розпушувач для тіста 10 г ( 1 пакетик )
Сіль щіпка
Ванілін за смаком
Борошно 400-430 г
Цукрова пудра за смаком
Приготування рогаликів з джемом

  1. Два яйця розбиваємо в чашу, а одне яйце ділимо на жовток і білок. Білок додаємо до яєць, а жовток піде для змащування рогаликів.
  2. Додаємо до яєць цукор, дрібку солі, олію і йогурт, розмішуємо до однорідного стану.
  3. Борошно з розпушувачем просіюємо через дрібне сито і більше половини додаємо в суміш, розмішуємо лопаткою.
  4. Всипаємо борошно яке залишилось і далі замішуємо тісто руками. Тісто має бути м’яке і ніжне.
  5. Тісто ділимо на невеликі колобки.
  6. Колобки тонко розгортаємо.
  7. На одну сторону кладемо чайну ложку джему.
  8. Закриваємо джем тістом і краї придавлюємо. З більшого боку тіста розрізаємо смужки не до краю.
  1. Потім звертаємо і формуємо рогалик.
  1. Деко застилаємо пергаментом і укладаємо на деко.
  1. Жовток з’єднуємо з молоком, розмішуємо і змащуємо рогалики кондитерським пензликом.
  1. Духовку розігріваємо до 180 С і випікаємо до золотистого кольору, час випікання близько 30 хвилин.

Спечені рогалики посипаємо цукровою пудрою, викладаємо на тарілку і подаємо до чаю.

Приємного чаювання!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *