Смачну ,в міру гостру аджику з буряків я закриваю на зиму щороку, ніякої стерилізації, дуже просто. У ній зовсім не відчувається смак буряка! А додавши до неї хрін або базилік, ви зробите її ще ароматнішою. А гарний колір робить її дуже апетитною. Так, незвичайна, але корисна!
Солодкуватий буряк, гострий перець, пряні спеції уявляєте який гармонійний смак отримаємо
Нам знадобиться:
Буряк – 500 гр
Перець солодкий – 500 гр
Перець гострий – за смаком
Помідори – 750 гр
Часник – 2 головки (невеликі)
Сіль – 1 ст.л без гірки (або за смаком)
Цукор – 2 ст.л без гірки (або за смаком)
Оцет 9% – 2 ст.
Олія соняшникова – 50 мл
Покроковий рецепт приготування:
Почну зі буряків. Беру її 500 г звичайно солодкуватого. Для цієї заготівлі можна брати дрібні буряки або некондицію. Чищу та нарізаю невеликими шматочками, під м’ясорубку.
Далі перець солодкий, червоний, м’ясистий. Його також нарізаю шматочками під м’ясорубку.
Помідори, беру їх 750 г. Завжди використовую помідори рожевих сортів, вирощую їх. Вони солодкі, кислі не люблю, гадаю і ви теж.
Часник, беру його дві маленькі голівки. Буряк дружить із часником. А ось гострого перцю беріть до смаку. Я взяла два, очистила його від насіння і нарізала (можна з насінням).
Тепер усі підготовлені овочі пропускаю через м’ясорубку. В отриману масу кладу 1 ст.л без гірки солі, 2 ст.л без гірки цукру. Перемішую та ставлю на вогонь. Варю з моменту закипання 30 хвилин, помішуючи.
Можна на 10 хвилин покласти гілочку базиліка, потім прибрати його. Смак зміниться тільки на краще. Через 30 хвилин додаю 50 мл олії. Вливаю 2 ст.л 9% оцту. Перемішую, пробую. Коригую під свій смак, при необхідності.
Даю аджиці кипнути хвилин 5 і укладаю в чисті стерилізовані банки. Накриваю стерильними кришками, закручую банки та перевертаю їх. Обов’язково загортаю. Зберігаються такі банки за кімнатної температури дуже добре.
Все готово! Взимку насолоджуйтеся її смаком. Зберігаю в квартирі, стоїть чудово. Вийшло дві баночки по 0,5 літри