Пряники отця Мілутіна (пісні на воді) Рецепт з історією з книги “Таємниця православної трапези. Кулінарні історії про життя на святій горі Афон”
Батько Мілутін – монастирський пекар, готував пряники у хіландарській пекарні за власним рецептом. Ніхто не може зрозуміти, чому вони такі смачні. Може тому, що їх їли у дні суворого посту. А може, вони й справді настільки чудові. Перевірити це ви можете самі. Я перевірила – ну дуууже смачно , а готується елементарно!
Нам потрібно:
Борошно пшеничне 500 г
Цукор 200 г (я зменшила, у рецепті 300 г)
Мед 1 ст. л.
Сода 10 г
Вода тепла 250 г
Рецепт приготування:
У воді розчинити цукор, мед.
Додати інші інгредієнти та перемішати ложкою.
Мокрими руками брати по 1 ст. л. тіста, формувати коржик і укладати на лист, застелений папером. У мене вийшло 15 штук.
Випікати в розігрітій до 180-200 гр. С духовці близько 20 хвилин. Точний час залежить від духовки. Смачного!