21 Липня, 2025
Обов’язково приготуйте у сезон. Заливний пиріг з вишнею: швидка і проста випічка

Обов’язково приготуйте у сезон. Заливний пиріг з вишнею: швидка і проста випічка

Заливний пиріг з вишнею можна приготувати дуже швидко: усі інгредієнти просто з’єднуються і тісто запікають у духовці. Вишні підходять будь-які, як свіжі, так і заморожені, тільки заморожені потрібно вийняти години за 2 до готування, щоб вони розтанули і з них стекла зайва вода. Крім вишень, можна брати будь-які фрукти і ягоди, свіжі та заморожені, консервовані.

Для приготування вам будуть потрібні такі інгредієнти:

молоко – 150 мл;
борошно – 250 гр;
яйця – 2 шт;
цукор – 150 гр;
масло вершкове – 100 гр;
ванілін;
вишня – 200 гр;
сіль – щіпка
Покроковий рецепт приготування заливного пирога з вишнями

Збиваємо яйця з цукром і ваніліном, додаємо розм’якшене вершкове масло і тепле молоко. Масу добре змішуємо і додаємо  борошно, соду (погашену оцтом). На заключному етапі додаємо вишню і все ретельно перемішуємо.

Форму для запікання застеляємо пергаментом і викладаємо тісто рівномірним шаром. Духовку розігріваємо до 180 градусів і випікаємо протягом 30 – 40 хвилин. Готовий пиріг трохи охолоджуємо і дістаємо з форми, посипаємо цукровою пудрою

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *