Дуже смачний і яскравий овочевий салат на зиму! Готується з найдоступніших інгредієнтів швидко і просто!
Інгредієнти:
Огірки 1 кг.
Цибуля ріпчаста 3 середніх головки
Болгарський перець 3 шт.
Морква 1 шт.
Помідори м’ясисті 1 кг.
Часник 1 головка
Кріп 1 пучок
Петрушка 1 пучок
Сіль 1,5 стол. ложки
Цукор 2 стол. ложки
Соняшникова олія 100 мл.
На літрову банку:
Чорний перець горошком 6 штук.
Оцет 9% 1 стол. ложка
Покроковий рецепт приготування:
Огірки помити, обрізати хвостики, порізати кільцями.
Цибулю почистити, порізати тонкими півкільцями.
Болгарський перець помити, очистити від насіння і плодоніжок, порізати середніми шматочками.
Моркву почистити, порізати тонкими кільцями або соломкою, так само її можна натерти на тертці для корейської моркви.
Помідори помити, порізати на середні шматочки.
Зелень помити, дрібно нарізати.
Часник почистити, пропустити через часникодавилку.
В окрему глибоку миску або каструлю скласти всі підготовлені овочі, цибулю, зелень, часник, сіль, цукор, олію. Все добре перемішати і дати постояти 1 годину, перемішувати кожні 20 хвилин, щоб овочі пустили сік.
Потім в кожну літрову банку покласти на дно 5-6 горошин чорного перцю, розкласти в них салат з соком, прикрити кришками, поставити стерилізувати на 25 хвилин з моменту закипання. Потім в кожну банку додати по 1 столовій ложці оцту, і закатати кришками. Поставити під теплу ковдру до повного охолодження, в перевернутому положенні. Зберігати в темному, прохолодному місці