Смажена морква така смачна, що, коли я виймаю її з духовки, я змушена застосовувати всю свою самовладання, щоб не з’їсти всю сковороду до обіду! Я називаю цю страву овочевими цукерками, хоча єдина насолода тут — це природна солодкість моркви! Для приготування вам буде потрібно всього шість інгредієнтів і всього півгодини вільного часу.
за матеріалами Лебедине гніздо
Інгредієнти
Щоб приготувати страву за цим рецептом, візьміть наступні продукти:
- 900 грамів моркви — очищеної і нарізаної кружечками товщиною близько трьох сантиметрів;
- дві столові ложки олії — найкраще підійде оливкова;
- повна чайна ложка часникового порошку;
- половина чайної ложки морської солі; чверть чайної ложки паприки;
- чверть чайної ложки свіжомеленого чорного перцю.
Спосіб приготування
Для початку розігрійте духовку, потім в мисці, відповідної за розміром, змішайте разом всі приправи. Відкладіть в сторону. Змішувати спеції важливо для того, щоб вони рівномірно розподілилися на моркви.
Тепер покладіть підготовлену, тобто очищену і нарізану моркву у велику миску, додайте трохи оливкового масла і добре перемішайте. Посипте морква половиною суміші спецій, перемішайте і додайте другу половину, перемішуючи до рівномірного розподілу
Потім рівномірно викладіть приправлену морква на злегка змащений маслом деко. Слід викласти моркву одним шаром, щоб вона запікалася рівномірно.
Запікати морква в духовці потрібно при температурі 230 градусів протягом 15-25 хвилин. В середині процесу добре перемішайте морква, щоб вона не підгоріла.
Як тільки морква обжарится до золотисто-коричневого кольору, вийміть її з духовки і негайно подавайте до столу. Не соромтеся прикрасити її нарізаною морквяної бадиллям, рубаним свіжим розмарином або будь-якою зеленню на ваш смак!
Що подавати з морквяним гарніром?
Ця приголомшлива запечена морква поєднується практично з будь-яким основною стравою. Наприклад, відмінно підходить печеня в горщиках. непогано поєднується морква з макаронами і сиром, а також іншими гарнірами з овочів — спробуйте приготувати її з обсмаженої брюссельською капустою, смаженою буряком, квасолею
Заміна інгредієнтів
Окремо варто сказати про заміну деяких інгредієнтів для цього страви.
Наприклад, я вважаю за краще брати звичайну моркву, але якщо ви хочете приготувати барвистий морквяний гарнір, ви можете використовувати райдужну морква. Замість оливкової олії цілком підійде будь-який нейтральне олію, наприклад, рапсове, кукурудзяне або олію авокадо. Іноді я запікаю морква з ароматним оливковою олією — з травами або часником, для додаткового смаку.
Для отримання кращих смакових результатів я рекомендую використовувати чисту дрібну морську сіль. Якщо вам до смаку сіль крупного помелу, ви можете додати в страву саме її. Що стосується паприки, це може бути як звичайна, так і копчена паприка. Остання надає моркви, запеченої в духовці, просто неймовірний смак! Замість часникового порошку ви можете взяти або подрібнений свіжий, або гранульований часник.