Вирішила поділитися просто приголомшливим рецептом яким користуюся вже багато років, від таких заготовок сім’я і гості завжди в захваті.
Огірочки і помідорчики виходять просто фантастичними, і розсіл випивається теж завжди до останньої краплі.
Інгредієнти:
Огірки
Помідори
Часник 3 зубчика
Перець горошком чорний 3-5 шт
Перець запашний 2-3 шт
Гірчиця в зернах 1 ч / л
Оцтова кислота 70% 1.5 ч / л
Сіль велика ( НЕ йодована ) 1 ст / л без гірки
Цибуля ріпчаста 1 шт
Цукор 3 ст / л
Кріп
Петрушка
Перець гострий 1 шт
Болгарський перець 1 шт
Кулінарні рецепти
Рецепт розрахований на 1.5 літрову банку.
Приготування:
Всі овочі попередньо гарненько промиваємо під проточною водою і замочуємо на 1-2 години.
Для цього рецепта я використовую помідори сорт “сливка”. Кожен помідор біля хвостика проколюємо зубочисткою, щоб в ході консервації помідор не лопнув.
На дно заздалегідь простерилізованих банок укладаємо кілька гілочок петрушки і кропу, часник нарізаємо пластинками і також додаємо в банку.
Підготовлені огірки досить щільно укладаємо в банки.
Нарізаємо пластинками болгарський перець і додаємо в банку.Кулінарні рецепти
Додаємо в кожну банку стручок гострого перцю.
Ріпчасту цибулю нарізаємо кільцями і додаємо в банку.
Завершальним етапом укладаємо підготовлені помідори.
В кожну банку додаємо гірчицю в зернах і заливаємо крутим окропом, закриваємо простерилізованими кришками і залишаємо на 15-20 хвилин.
Через 20 хвилин маринад зливаємо в каструлю і кип’ятимо 2-й раз, а потім заливаємо банки.
Банки прикриваємо кришками, укутуємо рушником або ковдрою і залишаємо на 20 хвилин вдруге.
Через 20 хвилин зливаємо маринад в каструлю і кип’ятимо 3-й раз.
В кожну банку додаємо сіль, цукор і оцтову кислоту і заливаємо 3-й раз маринадом, закриваємо кришками і кожну банку закриваємо ключем.
Банки перевертаємо, укутуємо і залишаємо до повного охолодження.
Зберігати банки можна в шафі або підвалі.