10 Травня, 2025
Огірочки в пляшці: хрусткі та смачні, немов бочкові

Огірочки в пляшці: хрусткі та смачні, немов бочкові

Мрієте про хрумкі, ароматні солоні огірочки, але не вистачає місця для бочки? Не біда! Цей рецепт спеціально створено для мешканців квартир.

Пластикові пляшки об’ємом 5-6 літрів стануть ідеальним рішенням. Секрет простий: велика кількість солі не тільки консервує огірки, але й зберігає їхній смак і аромат на всю зиму.

Покроковий рецепт приготування страви:
Підготовка огірків: добре промийте огірки та залийте їх холодною водою на 3-4 години.

Приготування розсолу: у 10 літрах холодної води розчиніть 1 кг солі.

Наповнення пляшок: вимийте пластикові пляшки. На дно кожної пляшки покладіть дрібно нарізаний часник, перець та спеції. Зверху покладіть листя вишні чи смородини. Щільно покладіть огірки, перекладаючи їх листям. Залийте пляшки розсолом до самого шийки.

Бродіння: накрийте кришками пляшки, але не закручуйте їх. Поставте пляшки на піддон, оскільки розсіл може витікати. Залишіть огірки бродити на 5 днів далеко від прямих сонячних променів.

Промивання та фінальне заливання: злийте сольовий розсіл і ретельно промийте огірки у пляшці. Залийте огірки холодною водою до самого шийки пляшки і закрутіть кришки.

Остаточна підготовка: упродовж наступних 5 днів спостерігайте за огірками. Якщо пляшка почне здуватися, відкрийте кришку та випустіть зайвий газ. Огірки будуть готові за 2 місяці. Зберігайте їх у холодному місці.

Поради:

Для хрустких огірків замочіть їх у крижаній воді на 2 години перед засолюванням. Додайте в розсіл кріп, хрін або інші спеції на свій смак. Якщо ви хочете, щоб огірочки були гострішими, додайте в розсіл трохи червоного перцю. Готові огірки можна зберігати у холодильнику до 6 місяців.

Спробуйте цей простий рецепт, і ви обов’язково насолоджуватиметеся смачними, хрусткими солоними огірками всю зиму!

Ось що нам знадобиться:
огірки (скільки поміститься у пляшки);
сіль (1 кг на 10 літрів води);
часник (за смаком);
перець горошком (за смаком);
спеції (за смаком);
листя вишні або смородини (за бажанням)

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *