Соус у складі шаурми – один із найважливіших компонентів, від яких залежить смак страви. На щастя, зробити домашню заправку, простіше простого.
Ось що нам знадобиться:
75 мл кефіру,
100 г майонезу,
2 ст. л. сметани,
2 зубчики часнику,
0,5 ч. л. каррі,
0,25 ч. л. хмелі-сунелі,
0,25 ч. л. меленої паприки,
Дрібка солі,
Кріп за смаком.
Покроковий рецепт приготування страви:
Для початку з’єднайте у відповідному для цього посуді кефір, майонез та сметану.
Ретельно перемішайте всі інгредієнти за допомогою віночка.
Наступний крок – додавання спецій. При використанні солі не забувайте про те, що вона вже міститься у майонезі.
Ще раз перемішайте майбутній соус і додайте в піалу подрібнений у пресі часник – він додасть необхідну гостроту.
Заключний інгредієнт – свіжий кріп, який необхідно подрібнити ножем.
Залишилося востаннє перемішати всі складові до отримання однорідної маси і можна змащувати лаваш. Цей соус також дозволяється подавати до шаурми окремо, як доповнення.