Домашнє вино дуже смачне, натуральне. Щоб взимку насолоджуватися цим напитком. Потрібно правильно його приготувати.
Послідовність приготування вина:
Бажано обрізати грона після перших морозів. Цілі грона, не миючи, скласти в посудину для приготування.
Сильно пожмакати і залишити на декілька днів, щоб почався процес бродіння.
Відцідити сік через прес.
Відлити 1 літр соку в каструлю, додати 1 кг цукру, підігрівати до розчинення цукру (не кип’ятити). Вилити в загальний сік. Якщо хочете, щоб було солодше, повторити операцію ще раз.
Розлити в 3-літрові банки, але не повні, поставити на гідрозатвор (спеціальні кришки з трубочкою).
Місяць має бродити. Коли бульбашок вже нема, стало прозорим, з’явився осад на дні – процідити, розлити в банки і поставити на зберігання.