19 Серпня, 2025
Одна з найкращих закруток «Королівський обман» — виглядає як гриби, а насправді зовсім інше.

Одна з найкращих закруток «Королівський обман» — виглядає як гриби, а насправді зовсім інше.

 Це будуть кабачки на зиму, які виходять «як грибочки». Дуже смачна, ароматна, ситна й пікантна закуска. Обожнюю цей рецепт і щоразу роблю його із задоволенням.

Інгредієнти:

  • кабачки 2 кг
  • часник 1 головка
  • кріп 1 пучок
  • сіль 50 г
  • цукор 100 г
  • перець чорний мелений 1 ч. л.
  • олія 50 г
  • оцет 9% 100 г

Приготування:

Беру кабачки, вони у мене вже не зовсім молоді, тому я вирішила почистити їх від шкірки. Якщо молоденькі, можна не чистити. Потім нарізаю кабачки. Якщо вони невеликі – ріжу півкружечками або півкільцями. Якщо більші – то ще ділю на частини, виходять такі трикутнички. Товщина шматочків приблизно 1 см.Складаю їх у велику миску. Якщо попадаються кабачки з великим насінням, то я ложкою дістаю серединку, щоб не було твердих кісточок.

Тепер беру часник – натираю його на дрібній тертці (можна й через прес). Додаю до кабачків. Далі дрібно нарізаю пучок кропу. Якщо ви любите петрушку – сміливо додавайте. Висипаю сіль, цукор, чорний перець, вливаю олію та оцет. Добре все перемішую ложкою

Залишаю кабачки маринуватися рівно на 1 годину. За цей час вони пустять сік. Дуже важливо кілька разів перемішати – тоді маринад рівномірно просочить овочі.

Поки кабачки маринуються, я стерилізую банки та кришки. Це обов’язковий крок, бо готую заготовку на зиму. Через 1 годину дивлюся – кабачки вже пустили багато соку. Якщо чесно, вже можна їсти як повноцінну закуску.

Розкладаю кабачки в стерилізовані банки. Трохи утрамбовую виделкою, але не сильно. Обов’язково заливаю їх тим соком, що пустили кабачки. Нічого не виливаю! У мене з цього рецепта виходить 4 півлітрові баночки

Тепер ставлю банки в каструлю для стерилізації. На дно кладу рушничок, щоб банки не лопнули. Заливаю водою «по плечики» банок. Коли вода закипить, стерилізую рівно 20 хвилин.

Після цього обережно дістаю банки і закатую кришками. Банки перевертаю догори дном, укутую ковдрою й залишаю до повного охолодження. Потім ставлю в комору або в погріб.

І все! Наші кабачки «як грибочки» готові. Взимку відкриєте баночку – і насолоджуєтесь ароматною закускою. Повірте, смак неймовірний – ніжні, хрусткі, дуже апетитні.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *