Курка в банці — рецепт і для лінивих господинь, і для справжніх гурманів
Це щось неймовірно-казково-смачнюще! Курятина виходить ніжною та соковитою! При цьому ви абсолютно не прикладаєте ніяких зусиль. Страва в чарівний спосіб готується сама.
Нам потрібно:
Тушка курки (у мене на 1,5 кг, але підійдуть будь-які частини курятини — гомілки, крильця, філе),
5-6 зубків часнику,
2 морквини,
1 маленький корінь селери,
лавровий листок,
карі, паприка,
сіль, суміш перців мелена,
куркума,
хмелі-сунелі.
Приготування:
Курку розділити на невеликі порційні шматки (якщо у вас стегенця — то просто розрізати навпіл).
Замаринувати м’ясо в спеціях, солі та травах, додати лавровий листочок.
Овочі почистити та нарізати великими шматками довільної форми.
Перемішати овочі з курятиною.
Скласти все в чисту суху скляну банку об’ємом 1,5-2 літра (ні води, ні жиру не додавати!!!).
Кількість задіяних банок залежить від розмірів курки
Закрити щільно горлечко банки фольгою.
Поставити в ХОЛОДНУ!!! духовку. Ввімкнути температуру 200ºС і не підходити до духовки 1,5 години. Всіх домашніх обов’язково попередити, що відчиняти дверцята духовки в жодному разі не можна, як би смачно від неї не пахло. Через 1,5 години духовку вимкнути, але ще 30-40 ХВИЛИН дверцята не відчиняти, інакше банка від перепаду температур вибухне. Виймати банку тоді, коли духовка охолоне.
Смачного!