Він настільки простий, наскільки і незвичайний, та ще й готується швидко і просто. Я дуже люблю такі рецепти, коли з самих звичайних продуктів “витанцьовується” щось зовсім нестандартне.
Інгредієнти:
1 сира морква
100 гр. твердого сиру
100 гр. крабових паличок або крабового м’яса
1 ст. л. томатної пасти
1 ч. Л. каперсів
2 невеликих помідора
30 гр. зеленого салату
1 ст. л. оливок або маслин
1 ст. л. оливкової олії
Приготування:
Сир натираю на дрібній терці. Крабові палички нарізаю невеликими часточками, а каперси ріжу дрібно. Додаю в цю суміш томатну пасту.
Потрібно дуже ретельно все перемішати. Маса рівномірно забарвиться в колір пасти, але при цьому вона залишиться досить “сипучою”, не склеєною.
Вимиту моркву нарізаю тонкою соломкою і пасерую протягом 3 хвилин на оливковій олії. Морква злегка змінить колір і стане м’якшою. Моркву залишаю остигати, а сама починаю збирати закуску.
На дно салатника викладаю будь-який зелений салат. На салат викладаю нарізані на часточки помідори.
На овочеву подушку викладаю сирно-крабову масу. Останнім шаром на закуску викладаю пасеровану моркву і оливки. Ставлю закуску в холодильник для охолодження і з’єднання смаків.
Страва практично дієтична, але дуже ситна за рахунок сиру і крабового м’яса. Зелень і помідори дають свіжість і хрусткість, а морква дуже гармонійно додає прісну солодкість до гострих каперсів і оливок.
Зверніть увагу на те, що закуску я не солю, і не перчу і не заправляю майонезом. Вона самодостатня і без усього цього.
Спробуйте приготувати. Це дуже просто і дуже смачно.