Якихось 20 хвилин на кухні і смачний салат “Одеса” у вас на столі. Салат вийшов дуже ситним та смачним. Можливо багато хто вже знайомий з цим салатом, він зовсім не новий, хоча я раніше його не зустрічала. Але після того як спробувала, зберегла рецепт, готуватиму частіше.
Готується страва швидко і просто, відварити потрібно буде тільки яйця.
Нам знадобиться:
яйце куряче – 4 шт.;
сир – 150 г;
кукурудза консервована – 1 банка (400 г);
огірок – 2-4 шт.;
сметана/майонез – 3-4 ст.л.;
кріп – 5 гілочок;
часник – 2 часточки;
сіль, перець – за смаком.
Приготування:
Яйця зварити круто, остудити і нарізати соломкою.
Огірки нарізаємо також соломкою. Саме вони надають салату свіжість та приголомшливий аромат.
Наступний важливий продукт у цьому салаті, сир. Його ми теж нарізаємо такою ж соломкою, як і огірки.
У салаті є ще й консервована кукурудза. Знадобиться одна баночка. Зливаємо з кукурудзи рідину, додаємо в салатник.
Як заправку я використовую майонез, але в оригінальному рецепті була сметана. Обов’язковий компонент у заправці – це часник. Пропускаємо через прес і змішуємо з майонезом чи сметаною. Та й чорний мелений перець, сіль за смаком.
Заправляємо салат. І мало не забула, зелень додаємо обов’язково. Кріп або зелену цибулю.
Смачного!