8 Вересня, 2025
Ось скільки моркви кладуть у квашену капусту: ідеальна пропорція.

Ось скільки моркви кладуть у квашену капусту: ідеальна пропорція.

Квашена капуста – це проста закуска, яку може без проблем приготувати навіть новачок у кулінарії. Заготівля при цьому виходить дуже корисною.

Але дуже важливо правильно розрахувати кількість компонентів для приготування, а також вибрати якісні овочі. Капуста має бути пізніх сортів.

Ранні плоди не підійдуть, оскільки вони бідніші за цукор, а значить, що процес бродіння йтиме гірше.

Як зазначають кулінари, на 10 кілограмів капусти достатньо взяти лише 300 грамів моркви та 200-250 грамів солі.

Щодо останнього інгредієнта, то важливо враховувати, що йодована сіль не підходить, вона повинна бути великою, звичайною. Можна вибрати велику морську сіль.

Можна додавати додаткові продукти, щоб отримати смак капусти.

Наприклад, часто господині використовують під час закваски журавлину. На таку кількість овочів достатньо взяти лише 200 г ягоди. Зробити смак цікавішим також допоможе кмин, треба всього 2 чайні ложки продукту додати в заготовку

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *