Всі, хто вирощує помідори, хочеться, щоб плоди дозрівали швидко. Але насправді овочі можуть довгий час залишатися зеленими.
У таких умовах ризик того, що врожай буде неякісним, стає досить високим. Найчастіше помідори на кущах не червоніють із вини самого дачника. Інформує Майстерня ідей.
Давайте розберемося, які саме помилки були допущені при вирощуванні популярної городньої культури.
Посадка в тіні
Для нормального дозрівання та набуття яскравого червоного кольору помідорам потрібно багато світла. Розташування рослини в тіні може спричинити повільне почервоніння плодів.
Садити городню культуру треба на добре освітленому місці. У теплиці часто виникає потреба використовувати лампи.
Неправильне підживлення
Велика кількість азотного компонента в грунті може негативно вплинути на рослину.
Надлишок азоту нерідко стає причиною того, що плоди на кущах не червоніють і залишаються дрібними.
Рослина не захищена від холоду та спеки
Городню культуру необхідно захищати від несприятливих погодних умов. При високих температурах і посусі рослину треба частіше поливати, а за низьких – прикривати захисним матеріалом.
Якщо проігнорувати ці рекомендації, то не виробиться пігмент, який робить помідори яскраво-червоними