Банки з маринованими чи солоними огірками можна побачити майже у будь-якої господині вдома.
Все ж таки багатьом подобається в холодний зимовий вечір дістати заготівлі до вечері, щоб порадувати себе і близьких запашною і хрумкою заготівлею.
Але буває, що розсіл може потемніти, а плоди починають псуватися. Недосвідчені кулінари відразу ж починають панікувати.
Спочатку слід розібратися в ситуації, щоб зрозуміти, яка саме помилка привела до такого результату.
Помилка перша
Консервація може зіпсуватися, якщо в банку потрапило повітря.
Це наслідок того, що ємність не була закатана герметично. При цьому є ризик, що банк просто здується. Їсти вміст не можна.
Помилка друга
Проблема полягає у відсутності стерильності тари та кришок. У результаті усередині з’являються шкідливі мікроорганізми.
Помилка третя
Якщо для консервації було взято неякісні плоди, то не варто очікувати, що продукт буде якісним. Такі огірочки призведуть до помутніння розсолу. У результаті з’явиться специфічний запах та наліт на плодах, що скаже про те, що банку доведеться викинути.
Помилка четверта
Не варто тримати взимку банки в теплих приміщеннях. Це скоротить термін придатності товару