30 Травня, 2025
Ось що робити з часником відразу після викопування, щоб він довго зберігався і не гнив

Ось що робити з часником відразу після викопування, щоб він довго зберігався і не гнив

Кожен господар має знати, як зберегти врожай часнику після викопування. Є свої нюанси у зберіганні. Потрібно не припускатися помилок, підготувати врожай, щоб він не почав гнити.

Сезон збирання врожаю починається наприкінці липня. Ярий часник починають збирати на початку серпня. Викопують часник вилами, щоб не пошкодити голівки. Від якості врожаю залежить його зберігання. Інформує Майстерня ідей.

Варіанти зберігання часнику:
У стерильні та сухі банки складіть часник і відправте їх у холодильну камеру або на балкон.

Зберіть часник у пучки і повісьте у коморі.

Заплетіть часник у коси, коли він висохне, і повісьте у темне місце.

Замочіть часник у сольовому розчині, висушіть і складіть у мішковину. За зиму варто перевіряти кілька разів урожай і прибирати зіпсований часник.

Візьміть ящик, на дно насипте сіль, викладіть шар часнику і пересипте його сіллю. У солі часник зберігатиметься всю зиму і збереже всі свої смакові якості.

Сухі головки складете в пакети з паперу, і пересипте сіллю або лушпинням цибулі. Пакети з вмістом відправте у холодильну камеру.

На дно коробки насипте 20 мм. золи, розкладіть часник, і знову засипте золою. Таку скриньку відправте зберігатися на кухню.

Точно так можна скласти часник шарами з борошном у скляній банці. Банку потім потрібно закрити кришкою.

Пересипте часник лушпинням цибулі, і складіть в ящик, мішок або кошик.

Або оберніть кожну головку часнику харчовою плівкою і відправте в холодильник

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *