Щавель на зиму можна не тільки консервувати, а й заморожувати.
Щавель добре промиваємо і просушуємо на рушнику.
1. Видаляємо хвостики, ріжемо щавель і вкладаємо його в пакети, витискаємо повітря і закриваємо пакети. Відправляємо в морозильну камеру.

2. Змішуємо різану зелень петрушки, кропу, зеленої цибулі з щавлем і розкладаємо по порційних пакетиках — на 1 каструлю зеленого борщу.

У третьому варіанті ріжемо щавель дуже дрібно і розкладаємо його по невеликих формочках або в клітинки для зберігання яєць, доливаємо воду і ставимо на кілька годин в морозильну камеру.

Виймаємо заморожені кубики і складаємо їх в пакет або в ємність, ставимо назад в морозильну камеру на зберігання.
Ось так просто і легко, ви зробите запаси щавлю для приготування зеленого борщу круглий рік.