Смакові якості баклажанів до вподоби не усім людям. Але можна їх приготувати таким чином, що вони нагадуватимуть шашлик за своїм смаком. Ніхто не здогадається, який основний інгредієнт у цій страві. Ця смачна консервація буде корисною при приготуванні святкового столу. А ваша родина захоче її куштувати кожного вечора.
Інгредієнти:
- 2 кілограма баклажанів;
- 0,5 кілограма ріпчастої цибулі;
- 1 голівка часнику;
- 2 ч. л. приправи до шашлику;
- 80 мл харчового оцту;
- 2 ст. л. цукру піску;
- 1,5 ст. л. солі;
- 150 мл води.
Як приготувати:
- Баклажани потрібно помити та відрізати у них плодоніжки. Потім вони очищуються від шкірки, розрізуються навпіл, та ріжуться великими шматками.
- Часник нарізується тонкими пластинками або вичавлюється за допомогою преса. Цибуля нарізується тонкими півкільцями.
- Олію слід підігріти на пательні. Далі баклажани з обох боків підсмажуються та розкладаються на окремій тарілці для охолодження.
- Потім наливається вода у каструлю, в яку додається оцет, сіль та цукор. Суміш повинна кипіти протягом 1 хвилини на мінімальному вогні. Потім маринад повинен охолонути.
- У каструлю шарами кладуться баклажани. Між цими шарами розкладаються подрібнена цибуля та часник. Зверху слід притрусити приправою до шашлику.
- Коли каструля буде заповнена баклажанами, в неї потрібно залити маринад. Потім накрити тарілкою та зверху помістити важкий предмет.
- Каструля на 12 годин ставиться у холодильну камеру, щоб утворився сік.
- У банки кладеться ріпчаста цибуля. Зверху кладуться баклажани, після чого наливається маринад.
- Потім потрібно постелити рушник на дно широкої каструлі. В неї ставляться банки з баклажанами, які накриваються кришками. На кожну банку покласти вантаж. Стерилізувати банки на протязі 10 хвилин, після чого їх слід закалатати кришками.
- Банки потрібно перевернути, накрити ковдрою та залишити для охолодження.
Ця смачна та ароматна закуска з баклажанів стане прикрасою будь-якого святкового столу. Приємного апетиту!