Інгредієнти:
- яєчні білки – 200 г (7 – 8 яєць)
- цукор – 300 г
- кукурудзяний крохмаль – 2 ст л
- лимонний сік – 2 ст л
- мигдальні пелюстки (можна замінити будь-якими горіхами) – за смаком
- крем чіз
- щіпка солі
Приготування:
Крок 1. Приготуємо меренгу.
Підготуємо всі необхідні інгредієнти. У мене міксер ручний, якщо у вас є планетарний, то буде ще простіше! Яйця необхідно заздалегідь дістати з холодильника, щоб вони були кімнатної температури.
Білки відділяємо від жовтків і поміщаємо їх в ємність, в якій будемо їх збивати.

Крок 2. Додаємо щіпку солі і починаємо збивати спочатку на повільних оборотах, потім збільшуємо швидкість. Коли бульбашки в білках будуть одного розміру, поступово додаємо цукор в 3 етапи.
Можна використовувати цукрову пудру замість цукру.

Крок 3. Після того як додали весь цукор, вливаємо лимонний сік.

Крок 4. Збиваємо меренгу до готовності. Меренга повинна вийти дуже щільна.

Крок 5. Після того як меренга приготується, додаємо кукурудзяний крохмаль і збиваємо буквально 1 хвилину, щоб крохмаль добре розмішався.

Крок 6. Отриману меренгу викладаємо на пергамент і розрівнюємо.

Крок 7. Зверху посипаємо мигдальними пелюстками або горіхами. Я використовувала подрібнений фундук.

Крок 8. Ставимо деко з меренгою в розігріту до 150 градусів духовку на 30 хвилин, режим «верх-низ». Готова меренга покриється цукровою скоринкою і трохи підрум’яниться.

Крок 9. Готову меренгу накриваємо пергаментом, зверху ставимо решітку.

І акуратно перевертаємо меренгу, після чого знімаємо пергамент, на якому випікалася меренга і залишаємо її остигати.

Крок 10. Поки меренга остигає приготуємо крем чіз. Як він готується я вже розповідала. Переходьте за посиланням!
Крок 11. Ми залишаємо пару ложок крему для прикраси, інше викладаємо на меренгу і розрівнюємо. Додатково можна прошарувати фруктами, але мені до душі класичний варіант меренгового рулету

Крок 12. Звертаємо наш рулет.

Крок 13. Крем що залишився перекладаємо в кондитерський мішок з насадкою і прикрашаємо рулет. Дуже гострим ножем відрізаємо краї рулету.

Додатково меренговий рулет можна прикрасити ягодами або шоколадом.
Наш смачний десерт готовий! Подаємо до столу! Насолоджуємося кожним шматочком! Смачного!